Als je wilt afvallen, is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Of je nou een dieet volgt of niet, water helpt je om het afvallen makkelijker en gezonder te maken.

Makkelijker afvallen met water

Tijdens het volgen van een dieet of de periode dat je wilt afvallen is het belangrijk om veel te drinken. Hiervoor zijn 2 redenen:

1. Het is gezonder (hierover straks meer)
2. Het zorgt ervoor dat het afvallen makkelijker zal gaan.

Waarom zorgt water ervoor dat het afvallen makkelijker gaat? Dit is heel simpel, drink maar eens een glas water voordat je gaat eten. Je zult merken dat je een stuk sneller vol zit en dus ga je ongemerkt minder eten. En minder eten betekent natuurlijk weer meer afvallen!

Dus heb je honger, drink eerst een glas water. Meestal zal het hongergevoel dan een stuk minder zijn. Blijf je toch honger houden, eet dan iets gezonds, bijvoorbeeld een appel.

Gezonder afvallen met water

Afvallen en voldoende water drinken is ook een stuk gezonder. Als je aan het afvallen bent, scheidt je lichaam namelijk een hoop afvalstoffen uit. Deze afvalstoffen moeten natuurlijk wel het lichaam verlaten. Water zuivert het lichaam en als je voldoende drinkt zullen alle afvalstoffen het lichaam verlaten via de urine. Drink je dus te weinig tijdens het afvallen, dan loop je de kans dat de afvalstoffen zich op gaan hopen in het lichaam en dit kan weer leiden tot verschillende (gezondheids)klachten, bijvoorbeeld jeuk en hoofdpijn.

Verder is de kans groot dat je meer gaat sporten wanneer je kilo's kwijt wil raken. Als je gaat sporten heb je sowieso op een dag meer vocht nodig, aangezien je meer vocht verliest, doordat je aan het zweten bent. Dit is nog een extra reden om extra veel water te gaan drinken.

Kortom, zorg er dus voor dat je voldoende drinkt wanneer je gaat afvallen. Dit hoeft trouwens niet alleen water te zijn, je kunt ook koffie of thee drinken (zonder toevoegingen).

Drink elke dag minstens 1,5 liter water.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in