Wanneer je niet zo lekker in je vel zit en graag wat kilo’s kwijt wil, dan kan dit een hele drempel zijn om eens te gaan doen. Al die voorgaande mislukte afvalpogingen komen je de neus uit en je wordt er wanhopig van. Daar ben je niet de enige in, de meeste mensen hebben wel eens een afvalpoging gedaan en dat heeft in de meeste gevallen niet tot langdurig succes geresulteerd. Het is geen eis om af te vallen of om fit te zijn, maar mocht je dit echt zelf willen dan is het begrijpelijk dat je hier wat aan zou willen veranderen en ook je energie in zou willen steken. Belangrijk is wel dat je in de gaten houdt dat je het voor jezelf moet willen en niet voor iemand anders.

Pas jouw gewoontes aan

Dé tip om af te vallen, heb je zojuist gelezen. Het is het meest belangrijk dat jij jouw gewoontes gaat aanpassen. Afvallen lukt daarom ook niet als je van de ene op de andere dag stopt met frisdrank drinken, lekkers eten en heel veel gaat sporten, het lukt alleen als jij jouw gewoontes aanpast. Probeer in eerste instantie eens elke dag een stuk fruit te eten, of het liefst natuurlijk twee stuks. Op die momenten dat je voor een stuk fruit kiest, maak je een gezonde keuze en sla je dan ook het koekje over omdat je al iets anders gegeten hebt. Het is dus handig als je dit eerst een tijdje probeert door te voeren, waardoor je jezelf dingen niet hoeft te gaan ontzeggen.

Dingen ontzeggen heeft geen zin

‘Ik mag niks ongezonds meer eten’, dat ga je niet lang volhouden. Dat betekent namelijk dat je als maar meer zin krijgt in dat ene bakje chips dat je normaal op de zaterdagavond lekker op zit te peuzelen, dat zorgt er dan ook voor dat het niet bij een bakje blijft maar dat het de hele zak wordt als je er eenmaal aan begint. Ga jezelf daarom geen dingen ontzeggen, dat maakt de drang naar dat ene stuk lekkers alleen maar groter.

Begin dus met kleine dingen aanpassen, waardoor het makkelijker is om het vol te houden. Ga daarnaast in een kcal tekort zitten, waardoor je lichaam meer verbruikt dan dat er binnenkomt. Op die manier val je ook af en kom je niet aan. Zorg dan wel dat je nog wel genoeg binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren, anders houd je dit op lange termijn namelijk ook niet vol.

Het begint allemaal bij het aanpassen van een kleine gewoonte en dit door te blijven voeren totdat je nog iets anders aan zou kunnen gaan pakken. Ga er dan bijvoorbeeld bij bewegen, en ervaar waarom dit ook positief werkt. Hier kan je er alvast wat over lezen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in