De Nintendo Switch is een van de meest invloedrijke videospelconsoles op de markt. De mogelijkheid om op de TV te spelen en in een handomdraai om te kunnen schakelen naar een handheld spelcomputer is enorm innovatief en is ook erg geliefd onder vele gebruikers. Na het succes van de Switch heeft Nintendo ook de Switch Lite uitgebracht. Een kleinere variant van de Switch. Maar wat zijn precies de verschillen en waarom zou je voor een van de twee opties kiezen. Daarover lees je hier meer.

Schermgrootte en controllers

De Nintendo Switch Lite is een kleinere variant van de Nintendo Switch. Het scherm is een stukje kleiner, maar verder nogsteeds een goed scherm om een spel op te spelen. Wat wel een groot verschil is met het origineel, zijn de controllers. Bij de Nintendo Switch kun je namelijk de joycons aan de zijkant eraf halen. Dit is nodig zodat je de Switch op een docking-station kan zetten en met een controller waar je deze in schuift de spellen kan spelen. Bij de Nintendo Swtich Lite kan dit niet. De joycons van de Nintendo Switch Lite zitten namelijk vast aan het scherm. Dit heeft verschillende gevolgen.

Een van de gevolgen is namelijk dat sommige spellen die gebruik maken van beweging, zoals Pokémon Let’s Go, waar je de Pokéballen zelf moet gooien, kun je daardoor niet spelen op de Nintendo Switch Lite. Ook, door de combinatie van een kleiner scherm en geen afhaalbare joycons, kun je de Nintendo Switch Lite niet op de docking-station van de gewone Nintendo Switch zetten. Het is wel mogelijk om de Switch Lite te gebruiken op een docking-station, maar dan zou je deze eerst moeten modificeren voordat de Switch Lite erop zou passen.

Toch een populaire optie

Tot nu toe lijkt het alsof de Nintendo Switch Lite eigenlijk alleen maar minder functionaliteiten heeft ten opzichte van de Nintendo Switch. Toch is de Switch Lite nog een erg populair product. Dit komt door meerdere factoren. Een van die factoren is dat veel mensen geen behoefte hebben aan de Switch op een TV aan te sluiten. Veel mensen vinden het fijn om op de bank te liggen met het scherm in de hand. Een andere reden is de prijs. De Nintendo Switch Lite is een stuk goedkoper dan de originele Nintendo Switch. Dit maakt het voor veel mensen ook een stuk toegankelijker. Natuurlijk zijn er een aantal spellen die je dan niet kan spelen, maar dit is niet voor iedereen van belang. Als je het spel namelijk niet hebt of niet zo leuk vind, dan maakt het niet uit dat je het niet kan spelen.

Natuurlijk is de Nintendo Switch niet het enige platform waar je spellen op kan spelen. De computer is en blijft altijd nog een van de meest gebruikte manieren om spellen op te spelen. STEAM is een programma waar veel spellen voor de computer te vinden en te kopen zijn. In dit artikel lees je meer over STEAM en hoe het een verzamelpunt voor videospellen is geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in