Kerst, sinterklaas, oud & nieuw en verjaardagen, allemaal leuke feesten. Alleen is het wel heel lastig om tijdens zulke dagen ook gezond te eten. Bijna iedereen komt aan tijdens zulke periodes en daarna gaat heel Nederland massaal op dieet. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens deze periodes op gewicht blijft en je aderen niet dichtslippen?

Het lijkt een onmogelijke combinatie: feestdagen en gezond eten. Maar niks is onmogelijk en het is zelfs best eenvoudig om deze periodes redelijk gezond door te komen. Het hangt er allemaal vanaf welke keuzes je maakt. Hiervoor heb je natuurlijk een beetje verstand nodig van gezond eten, maar je moet ook sterk genoeg zijn om de keuzes te maken en niet te zwichten voor de vettere keuzes die je kunt maken.

Drinken

Iedereen wil natuurlijk een lekker glaasje wijn of bier drinken tijdens een feestdag. Maar het probleem met alcohol is dat er ongemerkt heel veel calorieën naar binnen gaan. Nu hoef je natuurlijk niet helemaal niks te drinken, een feestdag moet natuurlijk wel leuk en gezellig blijven en niet aanvoelen als een strenge dieetdag. Het enige wat je hoeft te doen is een glaasje wijn of bier af te wisselen met een glas water. Hierdoor drink je de helft minder en krijg je dus ook de helft minder calorieën naar binnen!

Eten

Kies voor de magere varianten. Als je bijvoorbeeld gaat gourmetten kun je zelf kiezen wat voor vlees je neemt. Neem dus de gezonde en magere varianten, zoals een stukje kip in plaats van een hamburger. Als je uit eten gaat, kun je dit principe ook hanteren; kies voor fruitdessert of sorbetijsje in plaats van een kaasplankje. Bij oud & nieuw hetzelfde verhaal; kies voor een oliebol of appelbeignet is plaats van een appelflap.

Zoals je dus al kunt zien hoef je jezelf niet van alles te onthouden tijdens de feestdagen. Zorg er alleen voor dat je de juiste keuzes maakt en op deze manier zul je heel makkelijk een stuk minder calorieën naar binnen krijgen, waardoor jij de feestdagen kilovrij doorkomt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in