Veel mensen hebben last van slijm bij en in de keel of zelfs een slijmbeursontesteking. Dit is een merkwaardig verschijnsel dat moeilijk te bestrijden is. Hieronder enkele bevindingen over de oorzaak en het eventuele bestrijden van slijmklachten. Onderstaande toelichting is zeker geen medisch advies maar een ervaringsverhaal.  

Stille zorgen 

Mijn neefje zit alsmaar te sniffen achter zijn computer. Zijn schoudertjes schokken. "Kom eens jongen, is er iets?" vraag ik. Hij rent, haast alsof hij op mijn uitnodiging wachtte, naar mij toe en drukt zijn hoofd in mijn schoot. Dan snikt hij hartverscheurend de woorden:
"Ik ben zo bang dat papa en mama gaan scheiden!" Mijn schoot vult zich met een grote plens snot. "Zo", zegt hij dan terwijl hij met zijn schouders draait. "Nu zit alles weer los…"

"Als niet huilt is mama trots op je…"

Om met de deur in huis te vallen, ik ben ervan overtuigd dat slijmklachten onder meer een gevolg van opvoeding en het cultuurpatroon kunnen zijn. Preciezer gezegd: het kan een gevolg zijn van een aangeleerde 'ge-zult-niet-huilen' houding. Stoerheid kan schadelijk zijn en wordt haast opgedrongen omdat men niet met tranen gezien wil worden en zich schaamt. Dat zit diep en geldt vooral bij kinderen die braaf en gehoorzaam moeten zijn, helaas. Tranen doen de omgeving schrikken. Dus, wég ermee, onderdrukken die nood! Zo onderdrukt de een de ander en menig hardnekkig walletje onder de ogen of overhangend ooglid is ermee te verklaren. Intussen is het verdriet er wel, maar het moet weggeslikt worden en dat is niet  ge-zond. Waar blijft het verdriet dat zich eruit wil drukken dan? In het lichaam slaan de ingeslikte tranen zich op. De meest uiteenlopende klachten komen ervan: maagklachten, hoofdpijn (migraine), keelpijn, rug-, nek- schouderklachten. Maar ook  bijholte- en voorhoofdsholteontstekingen, slijmbeursontstekingen en snurken vinden er veelal hun oorsprong. De apotheek en de drogist varen er wel bij daar zij -al dan niet op recept- een geneesmiddel aanbieden waarmee het slijm verdwijnt of tenminste niet vast gaat zitten. Dat is echter niet zo als de slijmophoping er al van jongs af aan zit, vele verkoudheden en andere neuskwalen ten gevolg. Een hieruit ontstane slijmbeursontsteking is soms te bestrijden met warmtepleisters. Het meest geschikt zijn de milde warmtepleisters van de Green Slimming Factory genaamd "Pepper Plaster". De pleisters kunnen het slijm dat in het lichaam vast is gaan zitten en soms als ijzer aanvoelt enigzins losmaken waardoor het slijm zich weer daar naartoe kan bewegen waar het vandaan komt:: de keel.
Er zijn geen medicijnen om slijm uit het lichaam te verwijderen. De dokter schrijft recepten voor onder andere neussprays uit en de farmaceutische industrie profiteert natuurlijk kritiekloos mee. Maar, door de oorzaak van het slijm te negeren draaien wij ons een rad voor ogen. Een  mogelijk lange acupunctuurbehandeling kan een uitkomst bieden. Dit om de reden dat acupunctuur alles recht zet wat om welke reden dan ook fout is komen te staan in het lichaam, ook de neusslijmvliezen en wat deze in het lichaam weten achter te laten. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in