Magnesium is een essentieel mineraal dat aan de basis ligt van een goede gezondheid. Meer dan de helft van de wereldbevolking lijdt aan een tekort, met vele gezondheidsklachten tot gevolg.

Magnesium wordt ook wel de 'vonk des levens' genoemd. Dit is te danken aan het feit dat magnesium aan de basis ligt van alle processen binnen het menselijk lichaam. Het ondersteunt het zenuwstelsel en de samenwerking van vele processen. Ook zorgt magnesium ervoor dat er calcium kan worden afgezet voor het behoud van gezonde beenderen. Doordat magnesium zo belangrijk is voor het correct functioneren van ons lichaam, is een tekort dan ook even zo schadelijk.

Het wereldwijde tekort is vooral ontstaan door bodemuitputting. Door deze uitputting en het gebruik van kunstmest is het gevold dat het mineraal niet meer voldoende in onze voeding aanwezig is. Ook is door ons drukke bestaan een uitgebalanceerde voeding vaak naar de achtergrond verdwenen. Daarbij komt het veelvuldige medicijngebruik dat magnesium aan ons lijf onttrekt

Een magnesiumtekort wordt dan ook direct in verband gebracht met een groot aantal (chronische) gezondheidsproblematieken en wordt gelinkt aan onder andere: Hart- en vaatziekten, depressie, chronische vermoeidheid, adhd, ass, spierpijnen, spierziekten, reuma, migraine, osteoporose.

Vele gezondheidsklachten die bekend staan als "welvaartziekten" kunnen dus ook worden gekoppeld aan een magnesiumtekort. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Door magnesium als supplement tot u te nemen, vult u binnen relatief korte tijd het magnesiumtekort weer aan. De meeste mensen die hiertoe overgaan, voelen zich binnen korte tijd vitaler en zien de gezondheid sterk toenemen. Het meest geschikt voor suppletie is magnesium olie. Deze wordt op de huid aangebracht en wordt vanaf daar transdermaal opgenomen. 's Morgens en 's avonds op de huid aanbrengen (buik, benen, rug, armen) en minimaal 20 minuten laten intrekken is voldoende om de gezondheid te zien toenemen. Ook pijnlijke spieren en gewrichten insmeren biedt verlichting, omdat magnesium tevens een sterk ontspannend effect heeft.

Hieronder staat een eenvoudige magnesium zelftest. Wanneer u slechts twee van de onderstaande vragen met JA kunt beantwoorden, is de kans groot dat u lijdt aan een magnesiumtekort. Het is dan aan te raden om over te gaan tot suppletie.

  1. Gebruikt u regelmatig maagzuurremmers?
  2. Drinkt u regelmatig koolzuurhoudende dranken?
  3. Nuttigt u veel koffie, thee en/of caffeïne?
  4. Drinkt u meer dan 8 alcoholische dranken per week?
  5. Gebruikt u suiker of andere zoete voedingsmiddelen?
  6. Heeft u veelstress in uw leven, of heeft u recentelijk een operatie ondergaan?
  7. Gebruikt u medicatie voor vochtafdrijving, uw hart, astma, of de anticonceptiepil?
  8. Neemt u calcium in zonder magnesium?
  9. Heeft u last van: pijn in de voeten, verkrampte of verstijfde spieren, nekkrampen, slapeloosheid,      vermoeidheid, fybromyalgie, hyperactiviteit, tics in gezicht en ogen,hartritmestoornissen, migraine, spastische darm, niet kunnen ontspannen, prikkelbaarheid, concentratiestoornissen, angst, overgevoeligheid voor licht en geluid, slecht slapen, reumatische klachten, eczeem?
  10. Bent u ouder dan 55 jaar? Ouder worden, stress, ziektes en een verhoogd medicijngebruik kunnen ervoor zorgen dat het magnesiumgehalte te laag is voor een goede gezondheid

Magnesiumolie is goed verkrijgbaar via internet. Voor een scherpe prijs, aanvullende informatie en een goede prijs-kwaliteitverhouding kunt u o.a terecht bij Praktijk-Blauw. Dit is een praktijk voor natuurgeneeskunde in Overijssel en ten allen tijde bereid om mensen verder te helpen in het herwinnen van hun gezondheid.

www.praktijk-blauw.nl
zechstein
Magnesium "de oplossing"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in