Dat mensen in het roken van marihuana vervallen, kan verschillende redenen hebben: een familieprobleem, een depressie, het verlies van een dierbare of het doormaken van een emotioneel trauma. Als een gebruiker heeft besloten dat hij er echt vanaf wil zijn er diverse manieren om met marihuana te stoppen. Wilskracht alleen is echter niet genoeg; je moet tegelijkertijd ook afrekenen met de persoonlijke kwesties die je tot het roken van wiet aanzetten. Als je met je emotionele problemen hebt afgerekend wordt stoppen ook minder moeilijk.

Aangezien de meeste marihuanagebruikers een kring van vrienden hebben die ook wiet roken, kun je wanneer je echt wilt stoppen het best een andere vriendenkring opbouwen en uit de buurt blijven van situaties en gebeurtenissen waaraan marihuana te pas komt. Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je blijft omgaan met andere wietgebruikers die in jouw bijzijn roken, is de kans op een terugval groot.

Het volgende belangrijke punt is dat je alle met marihuana verband houdende spullen die je hebt weggooit, zoals vloeitjes, aanstekers, lucifers, pijpen, pijpjes, asbakken, wierook, en al het andere dat je bij het roken van wiet gebruikte. Om je stress te helpen verminderen en je gedachten af te leiden van het roken van marihuana kun je oefeningen doen als wandelen, yoga of meditatie en andere fysieke activiteiten die je prettig vindt. Naast fysieke activiteiten kun je ademhalingsoefeningen doen, waar je veel aan kunt hebben, vooral als je erg naar een joint verlangt.

Als je toch nog steeds behoefte voelt om wiet te roken, probeer dat dan op te lossen door iets anders te doen, zoals kauwgom kauwen; daarmee bevredig je een heel eind de orale fixatie die wietgebruik met zich meebrengt. Maar je kunt beter naar een gezondheidscentrum of –organisatie gaan, zoals een steungroep voor marihuanaverslaafden, die je kan helpen van het spul af te blijven.

Voor mij als schrijver van dit artikel is een van de beste manieren om van de marihuana af te komen om familie en echte vrienden om je heen te hebben, die je kunnen steunen bij wat je doormaakt. Stoppen is nooit gemakkelijk en het is nooit te laat om te stoppen, en deze mensen, die echt om je geven, zijn er altijd voor je als je ze nodig hebt. Je kunt het!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in