Als je ware bevrediging en geluk in je leven wilt vinden, zul je je passie moeten ontdekken. Je kunt onmogelijk tevreden zijn als je een derde deel van je dag aan iets zit te werken wat je interesseert noch inspireert. Iets doen waar je met hart en ziel voor gaat geeft je dat beetje extra, het is als een vuurbal die je voortdrijft in wat je onderneemt. Het is duidelijk dat je kans op succes veel groter is als je ergens met hart en ziel voor gaat.

Als je je passie wilt ontdekken, kan je die overal om je heen vinden. In  de dingen waar je nu al plezier aan beleeft kun je ook aanknopingspunten vinden. Hier volgen enkele eenvoudige tips om je je passie te helpen vinden.

Veel mensen denken dat ze hun passie maar voor het weekend moeten bewaren. Je passie hoeft geen hobby te zijn waar je in je vrije tijd van geniet. Natuurlijk, soms moeten we doen wat we in handen hebben, daar zijn we bedreven of getraind in voor ons werk, maar veel mensen met en passie hebben daar een bevredigende carrière van weten te maken. Veel grote bedrijven zijn begonnen met mensen die met hart en ziel gingen voor wat ze deden. Misschien ben jij dol op kinderen of heb je een hobby waar je veel tijd in steekt – daar kun je allemaal je werk van maken. Waarom zou je niet je geld verdienen met iets wat je leuk vindt om te doen?

Waar breng je graag je tijd door? De sleutel tot het ontdekken van je passies in het leven is vaak doodeenvoudig te vinden in de gebieden waar je graag veel tijd in zou willen doorbrengen of al doorbrengt.. Als je een activiteit vindt waar je goed in bent en de tijd vliegt gewoon voorbij, dan is dat al een aanwijzing waar je passie ligt.

De eerste stap naar het ontdekken wat je passie is, is gewoon alles opschrijven waar je graag tijd aan besteedt of zou willen besteden. Wees zo creatief als je zou willen, misschien zijn er bepaalde dingen die je ooit zou willen doen als hobby maar die buiten je financiële bereik liggen, en die als carrière misschien wel haalbaar zijn.

Als je eenmaal een lijst van passies hebt, schrijf dan op waarom je er zo enthousiast en gepassioneerd over bent. Schrijf dit zo uitvoerig mogelijk op, hoe enthousiaster je over iets bent hoe waarschijnlijker het is dat je de motivatie en de drang hebt om erin te slagen.

Maak nu een rangschikking van de grootste tot de minst grote passie. Nu hoef je alleen maar meer informatie te verzamelen over hoe je van deze passie iets kunt maken waarmee je geld kunt verdienen. Het echte leven is immers kort, dus waarom zou je het niet doorbrengen met iets dat voor jou heel erg de moeite waard en ontzettend bevredigend is? Je hoeft niet iets te doen wat de meeste mensen doen, en dat is louter voor het geld werken. Volg je passies en je zult ontdekken dat je kwaliteit van leven op alle terreinen enorm toeneemt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in