Tussen 1980 en 2000 is het aantal zwaarlijvige mensen verdubbeld. Het is dus niet zo gek dat ook veel mensen willen afvallen. Helaas wordt dit vaak op een ongezonde manier gedaan door bijvoorbeeld bijna niet meer te eten. Gelukkig zijn er ook gezonde en leuke manieren om af te vallen. Hier tien tips!

Tip 1: Wees je bewust van wat je eet

Veel mensen zijn zich niet bewust van wat ze eten. Op een dag gaat er van alles naar binnen en ’s avonds weten ze niet eens meer wat ze gegeten hebben. Het helpt om aan het einde van de dag alles op te schrijven wat je gegeten hebt. Hierbij maakt het niet eens uit hoeveel calorieën er in al het voedsel zit, het gaat puur om het opschrijven. Op deze manier word je je bewust van wat je eet en zal je vanzelf gezonder gaan eten.

Tip 2: Let op wat je drinkt

Niet alleen via eten, ook via drinken krijgen mensen veel calorieën binnen. Een glas frisdrank bevat vaak al 100 calorieën. Light frisdranken bevatten veel minder calorieën maar zijn door alle zoetstoffen erg ongezond voor je lichaam. Ook alcoholische drankjes zijn niet geschikt als je wilt afvallen. Thee en water zijn wel goed voor je lichaam. Er zitten geen calorieën in en het is wel lekker verfrissend. Ook zorgt water ervoor dat je een vol gevoel krijgt, hierdoor zul je minder eten.

Tip 3: Eet iedere dag twee stuks fruit

Fruit is heel gezond voor je lichaam en nog lekker ook. Grapefruit is een vrucht waarvan het zelfs bekend is dat hij helpt met afvallen. Een stofje uit de grapefruit zorgt er namelijk voor dat calorieën sneller verbrand worden. Wanneer je tussendoor een stuk fruit eet in plaats van een koekje of chocola dan scheelt dit helemaal veel calorieën.

Tip 4: Vraag je af of je echt honger hebt

Het is belangrijk je af te vragen of je wel echt honger hebt voor je wat gaat eten. Vaak eet je ’s middags wat omdat je er gewoon zin in hebt, niet omdat je ook echt honger hebt. Bij het avond eten is het belangrijk even te wachten voor je een tweede keer op schept. Het duurt namelijk twintig minuten voor je maag door heeft dat hij vol zit.

Tip 5: Eet op vaste momenten

Eten op vaste momenten zorgt voor regelmatig en dat is prettig. Hierdoor raakt je lichaam gewend aan je eetpatroon en zal je niet opeens midden op de dag honger krijgen. Ook is het belangrijk om je dag altijd te beginnen met een goed ontbijt. Hierdoor gaat je lichaam aan de slag om calorieën te verbranden. ’s Avonds na acht uur kan je beter niet meer eten, dan worden de calorieën slecht verbrand.

Tip 6: Ga schoonmaken

Heb je een huishoudster? Zonde! Wanneer je het huishouden doet verbrand je ontzettend veel calorieën. Wanneer je een uur aan het schoonmaken bent kan je wel 150 calorieën verbranden.

Tip 7: Investeer in een stappenteller

Een stappenteller maakt je bewust van de stappen die je op een dag zet. Gebruik hem de eerste paar dagen om te tellen hoeveel stappen je op een dag zet en probeer de weken daarna steeds wat meer stappen op een dag te zetten. Ga bijvoorbeeld een keer lopend naar de supermarkt in plaats van met de auto.

Tip 8: Een dagje vegetariër

Vegetarisch eten bevat veel minder calorieën dan vlees. Bovendien is het beter voor het milieu en voor de dieren. Probeer tenminste een dag in de week vegetarisch te eten dat scheelt al veel, vooral als je ook geen kaas bij de maaltijd eet.

Tip 9: Begin met fitnessen

Tijdens het fitnessen kan je op veel apparaten goed bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dit werkt stimulerend, je kan jezelf steeds weer proberen te verbeteren. Vind je fitnessen saai? Vraag of een vriend of vriendin met je mee gaat. Dit zorgt voor gezellig fitnessen waardoor de tijd voorbij vliegt, en je kan elkaar ook nog eens stimuleren om nog harder te sporten.

Tip 10: Beloon jezelf

Wanneer je een tijd lang heel hard gewerkt hebt om af te vallen is het ook tijd voor een beloning. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de sauna of de schoonheidsspecialist. Op deze manier kan je even helemaal ontspannen en heb je daarna weer genoeg energie om door te gaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in