Iedereen heeft de mond vol over de positieve invloed van allerlei superfoods op onze gezondheid. Eén van de krachtigste superfoods is ongetwijfeld chlorella of het groene algje. Chlorella is zelfs in staat bijzonder schadelijke zware metalen af te breken en uit je lichaam te verwijderen. Het is echter zoveel meer dan een krachtige en natuurlijke ontgifter. Dankzij zijn vele gezonde voedingsstoffen heeft dit superfood een positieve invloed op zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid. Wat is chlorella waarvoor kunnen we dit superfood gebruiken?

Chlorella is vooral in Japan een vast onderdeel van een gezond voedingspatroon, maar nu zijn ook onze wetenschappers overtuigd van de vele gezondheidsvoordelen van dit superfood.

Chlorella werd al in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog M.W. Beijerinck. Het is een eencellige zoetwateralg die tot de algenfamilie van de Eukaryoten behoort. Chlorella  is niet hetzelfde als spirulina, een zoutwateralg.  Deze algjes  hebben geen wortel, stam of blad zoals de meeste andere plantensoorten. Ze zijn microscopisch klein, hebben een felgroene en zijn een belangrijke bron van chlorofyl. Deze stof is ook in hoge concentraties aanwezig in groene planten. Chlorofyl heeft een sterk zuiverende werking en is zelfs in staat de schadelijke stoffen uit zijn omgevingslucht te filteren.

Gezonde voedingsstoffen

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, voedingsvezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, en eiwitten.

 Naast eiwitten, koolhydraten en voedingsvezels is chlorella ook rijk aan: 

 • Mineralen: waaronder vooral calcium, jodium, ijzer, magnesium, fosfor,  en zink.
 • Vitaminen: vitamine C, niacine, biotine, pantotheenzuur, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur, Vitamine A, en vitamine E.
 • Chlorofyl:  zuivert je darmen en zorgt zo voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit en is daardoor ook doeltreffend bij constipatie of verstopping. Verder zuivert chlorofyl ook  je bloed en zorgt er voor dat je lichaam gemakkelijker zuurstof kan opnemen. Chlorofyl helpt bij het verwijderen van toxische afvalstoffen zoals schimmels en pesticiden. Chlorofyl is een bron van magnesium, een mineraal dat zowel je hersenen als je zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het opslaan van giftige stoffen in het centrale zenuwstelsel.
 • Zware metalen: chlorella zorgt voor de afbraak en het verwijderen van schadelijke zware metalen zoals kwik, lood, nikkel en aluminium.
 • Sterk antioxidant: door zijn hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen is chlorella een van de krachtigste antioxidanten die we kennen. Deze beschermen je tegen de vrije radicalen die je ziek maken en je verouderingsproces stimuleren. Chlorella zorgt uitwendig voor een  jonge, stralende en fluweelzachte huid.
 • Huidaandoeningen: chlorella is efficiënt bij de behandeling van veel voorkomende huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.
 • Geestelijke gezondheid: dit superfood zorgt ook voor je geestelijke gezondheid en mentaal welzijn. Het verzacht de symptomen van angst, stress, burn- out en depressie.
 • Overgewicht: chlorella helpt je op een gezonde manier van je overgewicht af en past in ieder gezond dieet. Het verwijderd immers alle giftige stoffen die opgeslagen zijn je lichaamsweefsel, je spieren en in lichaamsvet.
 • Vermoeidheid: in de natuurgeneeskunde gebruikt men chlorella ook tegen extreme vermoeidheid en zwakte als gevolg van bijvoorbeeld een operatieve ingreep.
 • Gezonde spijsvertering: dankzij zijn hoge concentratie aan eiwitten houdt het je bloedsuikerspiegel op peil.
 • Schimmels: chlorella zorgt voor een gezonde darmflora waardoor allerlei schimmelziekten waaronder candida het moeilijk hebben om zich te ontwikkelen.
 • Verkrijgbaar: chlorella is zowel verkrijgbaar in capsules als in poedervorm. Naast drogisterijen, natuurwinkels en bio- shops koop je chorella ook online.
 • Gebruik van chorella:  chlorella poeder kan je toevoegen aan zowel koude als warme gerechten en dranken.
 • Groene smoothie: profiteer maximaal van alle gezondheidsvoordelen van je groene smoothie door er een eetlepel chlorella poeder aan toe te voegen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in