Er wordt wel gezegd dat verandering van spijs doet eten. Dus als je aan een elektronische sigaret wilt beginnen, dan zul je daar ook een aantal keuzes in willen hebben. Alle e-sigarettenrokers kunnen nu op hun gemak een trek nemen want ze zullen zeker de e-sigaret naar hun smaak vinden. Voordat je e-sigaretten gaat kopen kun je het beste bepaalde factoren en kenmerken bekijken.

E-sigaretten

Dus je hebt besloten een gok te wagen en je geld in e-sigaretten te steken. Dan moet je op de volgende dingen letten. Eerst moet je je afvragen of je echt een e-sigaret wilt. En als je dan echt wilt, wat voor stijl wil je dan. Het pen-model of een mini? Als je dat niet zeker weet, kies dan voor de wegwerpmodellen die in ruime mate te krijgen zijn. Dan moet je naar het volgende belangrijke punt kijken: de onderdelen. De werkende onderdelen van elektronische sigaretten zijn de batterij en het hitte-element. Je moet weten hoe vaak de batterij kan worden opgeladen, hoe lang ze de lading vasthouden en of de starterskit een extra batterij bevat. Meestal heeft de sigaret een LED-lichtje aan het uiteinde dat opgloeit als je een trek neemt. Dit proces is een exacte simulatie van het traditionele roken. Sinds kort bieden sommige fabrikanten voor meer variatie e-sigaretten die een andere kleur hebben aan het uiteinde, zoals blauw. Dat is handig, want op sommige plekken zijn er rookbeperkingen en je zou niet willen dat ze je elektronische sigaret voor een echte aanzien.

Hitte-element

Een ander belangrijk onderdeel is het hitte-element. Als je een trek neemt verwarmt dit de lucht naar een hoge temperatuur die de vloeibare nicotineoplossing laat verdampen. Omdat het hitte-element af en toe erg heet wordt, kan het kapotgaan. Fabrikanten geven meestal een jaar garantie. Hitte-elementen zijn niet apart als reserveonderdeel te krijgen, je zou een nieuwe starterskit moeten kopen als er iets misgaat. De kans dat het kapotgaat is echter klein. Als je een starterskit koopt, neem er dan een met garantie, met vervangbare onderdelen is en met minder kans op gebreken.

Vulling

Het meest gebruikte en vervangen onderdeel in de elektronische sigaret zijn de vullingen. Die worden vervangen zo gauw dat nodig is. Ze zijn in verschillende smaken te krijgen en het nicotinegehalte varieert van 0mg tot 18mg per patroon. De nicotinesterkte varieert van mild via normaal tot hoog. Naast de nicotinevullingen zijn er nog veel meer e-rooksmaken. Die worden meestal aangeduid als de e-juices. De e-juices zijn te krijgen in smaken als banaan, banana split, bosbes, caramel, chocola, framboos, kokos, koffie, cola, cool mint, Franse vanille, toast enz. Zulke e-sappen zijn te krijgen van flesjes van 10 tot 50 ml. Met een 10ml-flesje e-juice kun je maximaal 40 patronen vullen als je maar een paar druppels per patroon gebruikt.

De keuze voor de beste elektronische sigaret qua stijl en andere kenmerken ten slotte is puur een kwestie van persoonlijke smaak. Ook factoren als prijs en gebruiksgemak kunnen een beslissing mede bepalen. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in