Yoga wordt hedendaags steeds meer beoefend en ook niet meer weg te denken in de westerse samenleving. Door alle prikkels waar we anno2014 mee te maken hebben, zoals WIFI en GSM straling, is de vraag naar ontspanning en rust meer dan ooit. Dit artikel geeft informatie over de keuze om Yoga te gaan doen.

Wanneer wij het over yoga hebben praten wij over een hindoeïstische filosofie.  Hindoeïsme is een filosofie die eigenlijk wilt zeggen  “de eeuwige wet die ondersteunt en overeind houdt”. Met yoga leert men binnen deze filosofie over te gaan tot het lichaam, geest en het gevoel om deze te beheersen. Doormiddel van deze beheersing van het lichaam, geest en gevoel probeert men door deze elementen te verenigen contact te leggen met god.

Yoga kunt u uitstekend beoefenen in de vestigingen in bijvoorbeeld Lijf en Leven Yoga. Dit is niet altijd vanzelfsprekend geweest, pas in de laatste helft van de twintigste eeuw ontdekte mensen in Nederland dat yoga een goede manier was om weer tot je zelf te komen. In Nederland gaan wij in vele gevallen niet helemaal door tot de kern van de uitvoering van het yoga. In veel gevallen gebruiken wij yoga binnen yoga Eden en yoga Veenendaal enkel en alleen voor de ontspanning van de geest en het menselijk lichaam. Er zijn echter ook binnen Lijf en Leven Yoga locaties waar u voor uitgebreidere yoga sessies terecht kunt en helemaal terug gaat naar de basis war yoga uiteindelijk voor staat. Binnen Nederland kiezen veel praktijken er voor om yoga niet te religieus aan te pakken omdat Nederlanders over het algemeen bekend staan al zeer nuchter volk. Er is simpelweg geen markt om met Nederlanders diep in het religieuze segment te gaan van het yoga.

Nederlanders gaan dus graag voor het normale en iets wat niet diepgaand ingaat op een geloof. Binnen Nederland ontwikkelt het ontspanningssegment zich in een vogelvlucht. Steeds meer mensen lijken namelijk naast hun werk en het drukke bestaan behoefte te hebben aan een hobby of afleiding waarbij ze nu eens echt tot rust kunnen komen. Yoga dus! Om deze reden schieten de laatste jaren het aantal yoga vestigingen en praktijken als paddenstoelen uit de grond.  Er is dus vandaag de dag voldoende keuze wanneer het gaat om een locatie waar u uw yoga wilt beoefenen. Wanneer u gaat zoeken naar een locatie is het belangrijk dat u goed kijkt of de locatie en de zogenaamde instructeur een locatie en persoon is waarbij u een klik ervaart. Alleen op deze wijze zal je optimaal rendement uit Yoga halen. Ver reizen is meestal een reden om niet te gaan. Geen klik met de instructeur is ook meestal een barrière om te gaan. Het is erg belangrijk dat u uw zelf kunt zijn, zo ervaart u de meeste ontspanning. En dat is tenslotte vaak de reden waarvoor u Yoga wilt gaan doen.

Vaak is er de mogelijkheid tot het volgen van een proefles. Dit is dan ook aan te raden. Het kan voorkomen dat de instructeur een kleine bijdrage hiervoor vraagt. Na de proefles heb je meestal de keuze om een abonnement af te sluiten, meestal is dit maandelijks of per kwartaal. Jaarlijks is vaak ook mogelijk maar voor deze vorm word er weinig gekozen. En nogmaals, voelt u zich er niet goed bij dan kijk verder. Er zijn meer dan voldoende Yoga Praktijken cq. Mogelijkheden in Nederland.

http://www.lijfenleven.com/yoga-ede-veenendaal/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in