Wanneer je je sportroutine echt goed wilt aanpakken, dan kies je voor circuittraining. Dit is namelijk een manier die wel heel veel voordelen voor je kan bieden. Het zijn intensieve trainingen die ook gericht zijn op spieropbouw. Zo doe je dus alles in één training, in plaats van dat je alles opdeelt over meerdere dagen. Hier zitten natuurlijk de nodige voordelen aan. Het is leuk om eens te bekijken wat die pluspunten dan zijn. Het is eigenlijk wel zeker dat je daarmee zelf ook direct overtuigd bent.

Wat is circuittraining precies?

Circuittraining kan eigenlijk van alles zijn. Het gaat erom dat je een combinatie van verschillende oefeningen achter elkaar doet. Je kan het eigenlijk zien als een soort voorloper van crossfit. Deze sport is hier namelijk deels ook op gebaseerd. Wel is het belangrijk dat de oefeningen die je in je circuit doet goed op elkaar aansluiten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de oefeningen voor verschillende spiergroepen zijn. Je wil zo veel als mogelijk aanspreken. Om op die manier dus ook zo veel als mogelijk in één training gedaan te krijgen. Dit kan zowel met als zonder hulpmiddelen worden gedaan.

Vormen van circuittraining

Er zijn heel veel verschillende vormen van circuittraining te onderscheiden. Zoals gezegd kan je crossfit als een vorm zien. Daarnaast is ook bootcamp heel bekend. Ook Tabata ken je misschien wel. Daarnaast is er gewoon de basisvorm van het doen van sets van je fitnessoefeningen, maar dan achter elkaar in rondes, in plaats van na elkaar in sets. Je hebt circuittraining met cardio zoals hardlopen of fietsen erin, maar ook met alleen krachtoefeningen. Daarnaast kan je zowel met lichaamsgewicht als met gewichten aan de slag. Zo past het altijd bij jouw niveau van fitness.

Wat bereik je met circuits?

Wanneer je aan de slag gaat met circuittraining, dan kan dat je al snel veel opleveren. Zo kan je bijvoorbeeld je conditie ermee verbeteren. Zoals je ook aan je uithoudingsvermogen kan werken. Daarnaast kan het je helpen om je kracht te vergroten. Ook coördinatie, behendigheid en snelheid zijn allemaal te trainen met circuits. Door je circuits ook te variëren, kan je al deze punten aanpakken. Het helpt je om je lichaam sterker te maken, waardoor je ook minder kans op blessures hebt. Dit zijn dus stuk voor stuk voordelen waar ieder mens wel iets aan kan hebben. Dit is dus alvast aantrekkelijk.

Samen aan de slag

Het leuke aan circuittraining is dat je er ook niet alleen voor hoeft te staan. Doordat het bestaat uit verschillende onderdelen, ook wel stations genoemd, is het ook leuk om er samen mee aan de slag te gaan. Wat er dan dus ook weer voor zorgt dat je samen het beste uit jezelf kan halen. Het is altijd belangrijk om er vol voor te gaan en motivatie van trainingspartners kan je daar goed bij helpen. Dat is dus op zich al een goede reden om circuits serieus te nemen als het om je training gaat. Dit levert veel op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in