Scrapbooken is een leuke, creatieve, maar vooral ook veelzijdige hobby. Dankzij het creatief inplakken van foto's maak je iets moois wat je altijd kunt bewaren.

 

Wat is scrapbooken?

Het uitgangspunt van scrapbooken is het op een creatieve manier inplakken van foto’s in een album. Daarvoor bestaan speciale papierlijnen – bestaande uit zes vellen papier en verschillende kartonnen figuren – en stickers. Op speelse wijze kun je bij het scrapbooken aan de slag met bijvoorbeeld stempels, inkt en verschillende kleuren papier. Het leuke is dat je jouw zelfgemaakte knutselwerk altijd kunt bewaren.

Het maken van een scrapbookalbum kost wel wat tijd. Meestal wordt begonnen met het maken van een aantal pagina’s, die later samengevoegd worden tot een album. Je kunt natuurlijk ook een minialbum maken, dat bestaat uit een zes- tot negental pagina’s.

Inmiddels behoort zelfs het versieren van fotolijstjes en andere dingen in huis tot het artistieke scrapbooken. Zo kun je met het scrapbooken vlaggetjes maken, maar ook cakehouders, vogelhuisjes, uitnodigingen en andere leuke soorten kaarten. Eigenlijk kun je alles wat je maar wilt, versieren met de scrapbookmethode.

Scrapbookworkshops

Om te leren scrapbooken, kun je een workshop volgen. Tijdens deze scrapbookworkshops wordt uitleg gegeven over de creatieve hobby. Deelnemers kunnen bovendien tijdens deze leerzame workshop in korte tijd zelf een minialbum maken. Je kunt overigens kiezen voor verschillende workshops: van een lay-out workshop tot een ‘home decor’ workshop. Scrapbookworkshops zijn natuurlijk ook erg leuk als kinderfeestje, activiteit tijdens een vrijgezellenfeest of als gezellig vriendinnenuitje.

Scrapbookparties

Datzelfde geldt voor scrapbookparties, avonden waarop de nieuwste scrapbooklijnen te bewonderen en tevens te bestellen zijn. Complete lijnen van elk zes vellen papier en verschillende kartonnen figuren kunnen dan besteld worden. Ook kunnen dan door de bezoekers voorbeeldjes gemaakt worden.

Maak er ook een feestje van en ontwerp de leukste dingetjes en foto-omlijstingen! Met scrapbooken maak je de foto's in je album nog mooier, maar je maakt er ook je huis nog gezelliger mee.

http://www.vintagetearooms.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in