Ameland is een van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Het is een rustig eiland waar mensen komen om te genieten van de prachtige natuur en de gezelligheid in de dorpjes. Daarom is het ook een populaire vakantiebestemming.

Algemeen

Ameland is het vierde Nederlandse Waddeneiland en ligt tussen de eilanden Terschelling en Schiermonnikoog in. Het eiland ligt aan de ene kant in de Waddenzee en aan de andere kant in de Noordzee. Met ruim 3500 inwoners behoort Ameland tot de grotere Waddeneilanden.

Vanuit Holwerd in Friesland kan je met de boot van Rederij Wagenborg naar het eiland komen. Je komt dan aan in Nes, aan de zuidkant van Ameland.

Dorpen

Ameland kent vier dorpen: Nes, Hollum, Buren en Ballum. Dit zijn gezellige dorpen waar de bewoners leven. Ook bevinden hier zich veel hotels en appartementen.

Nes

Nes staat vooral bekend om de leuke winkeltjes en terrasjes. Wanneer het lekker weer is, zijn hier veel toeristen te vinden. Er zijn verschillende cadeau- en toeristenwinkels in dit dorp gevestigd. Ook is er een aantal goede bakkerijen en natuurlijk de restaurants en terrasjes.

Hollum

Hollum is het grootste dorp van Ameland met 1300 inwoners. Hier is duidelijk de historie van het eiland terug te zien. In Hollum staat ook de vuurtoren van Ameland. De vuurtoren heeft rood met witte strepen en is overal op het eiland te zien. Vooral ’s nachts is de vuurtoren duidelijk zichtbaar dankzij de sterkte van de lamp die erop zit.

Buren

Buren is een klein dorp dat leeft van de toerisme. Het ligt vlak bij Nes en staat bekend om de vele boerderijen die hier gebouwd zijn.

Ballum

Ballum is het kleinste dorp van het eiland. Hier zijn veel oude huizen te bewonderen. In Ballum bevindt zich ook het enige vliegveld van het eiland. Dit vliegveld wordt gebruikt voor parachutespringen en rondvluchten over het eiland.

Doen

Op Ameland zijn genoeg dingen te doen. Wanneer je fietsen huurt of zelf meeneemt, kan je het eiland verkennen per fiets. Ook wandelen is erg aan te raden vanwege de prachtige natuur. Als het lekker weer is, kan je heerlijk afkoelen aan het strand. De vuurtoren kan ook bezocht worden. In de zomer is de vuurtoren elke dag geopend van 10 uur tot 16.30 uur. In de winter is de vuurtoren slechts een paar dagen geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in