Steeds meer mensen zijn enthousiast over foto’s op linnen en kiezen ervoor, want het is de meest persoonlijke manier om mooie herinneringen te bewaren en behoedt bovendien mooie foto’s voor het fotoalbum.

Methode

Foto's op linnen is een methode waarbij de hoge kwaliteit digitale foto wordt veranderd in een kunstwerk en afgedrukt op een hoge kwaliteit katoendoek die de foto levendiger maakt. Een foto op linnen staat geweldig op de muren van je huis of kantoor, want de foto gaat er heel echt uitzien en wordt er mooier van en de muur ook, en mooie kunst op linnen kun je maken met eender welke van je favoriete foto’s, van plaatsen, mensen, natuur of zelfs vakantieplekken.

Techniek

Printen op linnen is een techniek waarbij de foto van je keuze wordt afgedrukt op linnen, net als bij een olieverfschilderij, en waarmee je kunst creëert die geschikt is om aan de muur te hangen. Het is echter niet louter een kwestie van de foto in een computer scannen. De meeste linnen-kunstenaars tekenen je foto met de hand na en voeren het beeld dan in in een computer die speciaal is geprogrammeerd om de ambachtelijkheid te kopiëren van een mooi stuk galeriekunst. De fotoprint op linnen kan worden ingelijst met een mooie houten lijst die het geheel nog mooier maakt. Een linnenprint is gaat lang mee en geeft een hoge kwaliteit digitaal beeld als je er een laminaatlaag op aanbrengt ter bescherming van de afbeelding.

De foto’s kunnen worden bewerkt met grafische effecten als zwart-wit of populaire kunst, en olieverf. In veel studio’s zijn diverse nieuwe effecten en stijlen te krijgen die je foto nieuwe betekenis geven. Je kunt de foto ook laten splitsen en over meerdere doeken afdrukken, wat er geweldig uitziet. Er zijn diverse apparaten te krijgen om de meest waardevolle momenten vast te leggen en waarmee je foto’s op linnen kunt overzetten. Een op linnen overgezette foto gaat er echt uitzien, is duurzaam en kan een schitterend cadeau zijn.

Computers, digitaal printen en canvaspapier zijn gemakkelijke media om een kunstwerk op linnen te creëren. Gegeven de brede mogelijkheden van foto-manipulatiesoftware zijn de variaties en mogelijkheden van het kunstwerk onbegrensd. Door je eigen foto’s en je artistieke gaven te combineren kun je een heel persoonlijk en onschatbaar kunstwerk maken.

Beperkingen

Houd bij het bepalen van de grootte van het kunstwerk dat je wilt printen rekening met de beperkingen van je computer en je printer. Kies een foto en beslis wat je wilt dat het middelpunt van de foto wordt en wat een achtergrondbeeld. Als de foto eenmaal in de computer zit, breng dan veranderingen aan, pas het formaat van de foto aan aan het formaat van het linnen, en pas elementen van de foto als contrast en kleur aan. Zijn de veranderingen aangebracht, print dan de foto op het canvaspapier, maar maak eerst een proefprint op gewoon papier voordat je de uiteindelijke foto print. Als de foto te groot is, moet je hem in een commerciële printer laten printen. Voeg een à twee lagen details toe aan de geprinte foto met behulp van acrylverf en voeg een laag verf toe, laat die drogen en voeg de volgende laag toe. Als je de verf met een mat of glanzend medium gebruikt, blijft de verf doorschijnend zodat je de foto blijft zien als er verf op wordt aangebracht. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in