Metaaldetectie is een ideale hobby voor je zoon of dochter. Ze met deze hobby laten kennismaken is een leuke manier om ze iets bij te brengen over wetenschap, geschiedenis, archeologie en zelfs een paar goede persoonlijke gewoonten zoals geduld, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en vastbeslotenheid.

Breng het over

Niemand kent je kind beter dan jij. Of ze nu je kind of je kleinkind zijn, jij kent hun persoonlijkheid en leerstijl het best. Probeer onze tips eens om hun liefde voor de metaaldetectie bij te brengen en deze nieuwe hobby voor hen leuk en gemakkelijk te maken. Deze tips zijn voor hen stimulerend als ze ermee beginnen en laten jou zien waarom het goed is je kind metaaldetectie te leren.

Vertel hoe het werkt

Begin met ze te vertellen hoe de metaaldetector werkt. De beste manier is ze te laten zien hoe je die ‘aan’ en ‘uit’ zet. Hoe de metaaldetector reageert als hij iets van metaal vindt en hoe hij reageert als hij iets neutraals vindt. Als ze eenmaal weten hoe ze de metaaldetector behoedzaam kunnen hanteren, laat ze hem dan vasthouden en oefenen met aan en uit zetten.

Houd je oefensessies kort. Je kunt laten zien hoe je naar je favoriete zoeklocatie of strand gaat en uren aan het zoeken bent. Maar voor een jonge tiener is dat te veel tegelijk. Zelfs een tiener die nieuwsgierig is naar metaaldetectie zal het snel beu worden. Stel de oefensessie vast op hoogstens een uur, liefst zelfs maar een half uur. Ze kunnen beter willen dat de sessie langer was dan dat ze ongeduldig op en neer wippen en wensen dat het voorbij was.  

Een schat zoeken

Het spannendst is natuurlijk als je iets vindt! Dus pak al voordat je je lessen begint een handvol kleingeld of spijkers en zorg dat je wat metaal hebt om te oefenen. Om die heerlijke ‘zoem’ van de metaaldetector te horen en te weten dat je iets hebt gevonden. Is er iets beters voor te stellen? Voor ons metaaldetectiefreaks is dat geluid compleet verslavend. Als je het eenmaal hebt gehoord, moet je het opnieuw horen. Alleen al dat geluid zorgt ervoor dat je kind terugkomt en naar meer schatten op zoek gaat.

Variatie

Zorg voor wat variatie in de plekken waar je op zoek gaat naar metaal. Nu kun je ze wat bijbrengen over de verschillende dingen die ze kunnen vinden. Als ze eenmaal weten hoe de machine werkt en de opwinding van het horen van de ‘zoem’ kennen, dan kun je ze nieuwsgierig laten worden over hun omgeving. Neem ze mee naar een militaire begraafplaats. Neem ze mee naar een populair strand. Neem ze mee naar een schoolplein. Neem ze mee de achtertuin in. Ze zullen versteld staan over wat ze allemaal kunnen vinden. Vertel en passant ook wat over geschiedenis en wetenschap.

Overstelp je tiener niet met alles tegelijk. Net als toen zee en baby waren nemen ze het veel gemakkelijker op met kleine beetjes tegelijk.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in