Een aantal dingen moet je goed onthouden als je speelgoed koopt voor je baby. Als je speelgoed koopt voor de baby van iemand anders, zorg dan dat het veilig is en dat de vader en moeder van het kind er geen bezwaar tegen hebben.

Wat is het beste speelgoed voor de baby? Ik ben blij dat je het vraagt. Laten we wat goed speelgoed bespreken.

Alfabetblokken horen thuis in de speelgoedkist van iedere baby. Ze zijn al eeuwenlang de meest effectieve ontwikkelingsspeelgoed. Alfabetblokken verschenen al in 1693, toen de filosoof John Locke opmerkte dat ‘blokken en speeltjes met letters erop om kinderen het alfabet te leren door ermee te spelen’ van leren een bevredigender ervaring maakte. 125 jaar later lanceerde Friedrich Wilhelm August Froebel, een museumconservator die met kleuterschool experimenteerde, uit hout gesneden geometrische vormen. Deze ‘items’ van Froebel zouden snel uitgroeien tot alfabetblokken.

Moeder en vader vinden ze misschien leuk omdat ze educatieve waarde hebben, maar de kinderen vinden ze leuk vanwege de kleuren, de foto’s die erop staan, en de cijfers, patronen en symbolen zien er mooi uit als je de blokken stapelt. Met dit speelgoed is succes verzekerd.

DVD’s die letters en cijfers leren. Met de kennis van tegenwoordig kunnen we zoveel methoden toepassen als we willen om baby’s te vermaken en ze intussen het alfabet, cijfers en meer te leren. DVD’s zijn geschikt om je kleintjes de letters en cijfers te leren. Het is schitterend hoe baby’s en peuters via deze DVD’s spelenderwijs letters en hoeveelheden leren herkennen.

Speelgoed als Press N Go Inchworm, Tumble Time Tigger en Carousels met een aantal kleine beweegopties die aan het speelgoed als geheel vast blijven zitten zijn een goede keus voor je baby. Ze zijn kleurig en met al die beweegbare onderdelen is je kind er uren zoet mee.

Zachte poppen en beesten met vulling zijn altijd favoriet. Let als je dit speelgoed koopt wel op losse onderdelen als ogen, knopen en andere dingen die er gemakkelijk af te trekken zijn. Maar kinderen zijn dol op dingen die lekker aanvoelen, dus een beest met vulling of een zachte pop is een prima keus.

Kleurige boeken waar je iets van leert, die baby’s, peuters en oudere kinderen met cijfers, tellen ene vergelijkingen laten kennismaken. Met deze boeken kun je van alles doen, zoalshet herkennen van hoeveelheden, tellen enzovoort. Naarmate de baby ouder wordt neemt het aantal mogelijkheden toe.

Oefenriem voor kinderen. Het is voor papa en mama altijd prettig om de handen vrij te hebben. De busy belt is een rond het middel gedragen activiteitenband waarmee ouders boodschappen kunnen doen of zelfs op een motor kunnen rijden terwijl het kind tevreden speelt. Het geratel, gepiep en de muziek van de beesten houden het kind bezig en de kleine spiegel en de film gezichten geven om naar te staren. Omdat de busy belt aan het middel van de vader of moeder vast zit of aan een winkelwagentje, is dit eens een stuk speelgoed dat je de hele tijd moet oprapen als de baby op de leeftijd is dat het met speelgoed smijt. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in