Johan Cruijff is niet tevreden over de gang van zaken in de Eredivisie en heeft dat geuit in zijn column in De Telegraaf. Volgens hem moet de Eredivisie rap tempo maken.

Cruijff: ‘Nederlands topvoetbal moet tempo maken’

Johan Cruijff is niet blij met de gang van zaken in de Eredivisie. Volgens de oud-speler van Ajax moeten de grote clubs uit Nederland het tempo flink opschroeven om de buitenlandse competities nog bij te benen. Het gevaar ligt op de loer dat Nederlandse voetballers hun carrière niet in stijl af kunnen sluiten bij een Nederlandse ploeg.

Internationals in het buitenland

Het valt Cruijff vooral op dat veel internationals in het buitenland hun brood verdienen. ''Daarom is het zo belangrijk, dat topclubs als Ajax, Feyenoord en PSV het heel snel, heel anders gaan doen." Cruijff is zeer kritisch in de Telegraaf: "Ooit kwamen spelers als Frank Rijkaard en ik terug bij Ajax, Phillip Cocu bij PSV en Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. In de hoop om onze carrières in stijl af te sluiten bij de club waar het voor ons ooit begonnen was."

"Jaren geleden leverde dat geweldige effecten op. Zelf pakte ik met Ajax nog de landstitel, won Frank zelfs de Champions League en piekte Phillip zowel in de competitie als de Champions League. Daarna zijn de tijden veranderd. Spelers die nog één keer iets voor hun club terug wilden doen, kregen steeds vaker het deksel op de neus."

"Kijk maar naar Edgar Davids, Jaap Stam en vooral Roy Makaay, die zijn carrière zelfs als bankzitter moest afsluiten", aldus Cruijff. "Zo zijn er wel meer oud-internationals te noemen, die na successen in het buitenland niet in staat bleken om er samen met hun club nog iets moois van te maken. Simpelweg, omdat het niveauverschil te groot was geworden."

"Ik kan me daarom best voorstellen, dat routiniers als Marc van Bommel, Dirk Kuyt, Joris Mathijssen en over een paar jaar ook Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart nu niet staan te springen om hun kunstje nog één keer bij PSV, Feyenoord en Ajax te tonen als de situatie bij die clubs niet snel verandert."
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in