Lady Gaga vraagt via haar Twitteraccount aandacht voor het homohuwelijk in de Verenigde Staten. Ze roept haar volgers op actie te ondernemen zodat het homohuwelijk wordt gelegaliseerd. In de afgelopen week schreef ze meerdere berichten op Twitter over het homohuwelijk.

Het standpunt van Lady Gaga over het homohuwelijk is duidelijk: ze vindt dat homo's evenveel recht hebben te trouwen als ieder ander. Via Twitter vraagt Lady Gaga om de mening van haar volgers over het homohuwelijk. Ze roept hen op  het homohuwelijk te steunen om zo een wijziging in de wetgeving van de Verenigde Staten te forceren.

Actie op Twitter

"Proud to be a New Yorker"

Op 16 juni twittert Lady Gaga hoe trots ze is op haar stad. Ze schrijft dat de Verenigde Staten steeds dichterbij de legalisering van het homohuwelijk komt. Ze geeft aan dat haar volgers kunnen helpen deze verandering teweeg te brengen. Ze roept haar "little monsters" (zo noemt ze haar volgers) op om rechtstreeks senators te benaderen om de wet voor legalisatie van het homohuwelijk in de staat New York er door te krijgen. Ze geeft zelfs het rechtstreekse telefoonnummer van senator Mark Grisanti

"Let's start a TwitterTalk"

Vrij vertaald schrijft Lady Gaga op 18 juni het volgende op Twitter: Laten we een Twittergesprek starten. Wat is jullie mening over de legalisering van het homohuwelijk in New York en de Verenigde Staten? Welk effect heeft het op gelijkheid?

Even later geeft ze aan dat ze vindt dat het verbieden van het homohuwelijk een bevooroordeelde boodschap is. Ze vindt dat de jeugd een eerlijke en hoopvolle toekomst verdient met een regering die iedereenop dezelfde manier waardeert.

Ze roept daarna op tot het trenden van de boodschap: #PawsUpForMarriageEquality. Ze probeert daarmee haar volgers te bewegen via Twitter te stemmen voor het homohuwelijk. Aan haar oproep wordt nog steeds volop gehoor gegeven.

Het homohuwelijk in de VS

Het homohuwelijk is een controversieel onderwerp in de Verenigde Staten. Homo's kunnen slechts in een vijftal staten (Massachusetts, Vermont, Connecticut, Iowa en New Hampshire) met elkaar in het huwelijk treden. Een aantal andere staten geeft de mogelijkheid tot geregistreerd partnerschap. In maar liefst 18 staten is het homohuwelijk bij wet verboden. Het is de vraag in hoeverre Lady Gaga's actie invloed heeft op de politiek in de Verenigde Staten. Een lichtpuntje: Barack Obama is ook actief op Twitter en hem kan de trend vast niet ontgaan zijn.

Twitteraccount

Lady Gaga's Twitteraccount telt meer dan 11 miljoen volgers. Zij is daarmee de populairste Tweep (Twitteraar) ter wereld. Het trenden van een bericht houdt in dat er een zogenaamde "hashtag" (#) wordt toegevoegd aan een woord of zin zodat de berichten gemakkelijk terug te vinden zijn.

www.twitter.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in