Om zoveel mogelijk de kans op allergie te voorkomen, had ik besloten mijn haar te gaan verven met een natuurlijke permanente haarverf. Ik ben hiervoor naar winkel De Tuinen gegaan in Amsterdam en heb er Naturtint haarverf lichtgoud kastanje 5g gekocht. Ik heb voor deze haarverf gekozen omdat ik op zoek was naar een permanente kleuring om de highlights in mijn haar te maskeren. Bovendien heb ik voor deze haarverf gekozen omdat het een natuurlijke haarverf is zonder al te veel chemische stoffen.

""Of een haarverf natuurlijk is of niet er zitten altijd wel chemische stoffen in. Bepaalde chemische stoffen kan men maar beter zoveel mogelijk vermijden omdat ze het haar flink kunnen beschadigen en omdat ze ernstige allergische reacties kunnen veroorzaken.

Ingrediënten van de Naturtint haarverf lichtgoud kastanje 5G

De haarverf Naturtint lichtgoud kastanje is zogenaamd natuurlijk omdat het geen ammonia, resorcinol, silliconen en parabenen bevat. Wel bevat het de chemische stoffen diaminobenzeem en hydrogeen peroxide, maar dan in een hele kleine hoeveelheid in vergelijking tot chemische haarkleuringen. Wat veel mensen niet weten is dat diaminobenzeem een andere naam is voor PPD. Mensen die een heftige reactie kunnen krijgen op PPD, kunnen daarom ook (licht) reageren op deze natuurlijke haarverf.

De natuurlijke ingrediënten die erin zitten zijn; kokosnoot, soja, haver en mais. De haarverf van Naturtint is natuurlijk omdat het voor 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Handige weetjes over Naturtint haarverf

 • Met de haarverf is het mogelijk om twee tinten lichter of vier tinten donkerder te verven dan je eigen haarkleur.
 • Het is 100% grijsdekkend.
 • Je kunt over geblondeerd haar verven, de koper en kastanje tinten zullen minder goed pakken.
 • De verf kan ook gebruikt worden om het haar te verven, dat eerder met henna is geverfd.
 • Er zit een duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing, handschoenen en conditioner in de verpakking.
 • De haarverf is in de vorm van een crème, dit maakt het verven eenvoudig en zonder knoeien.

De gebruiksaanwijzing van Naturtint haarverf

 • Voeg de inhoud van de twee flesjes bij elkaar en schudt het geheel circa vijf minuten.
 • Verdeel je haar in vier gelijke delen en begin achter met het verven van de haren.
 • Verf het haar vanaf één centimeter vanaf het hoofd, om reacties met het hoofd te voorkomen.
 • Kam het haar goed door en laat de verf dertig minuten intrekken.
 • Was het vervolgens uit het haar met de bijgeleverde conditioner.

Resultaat van de Naturtint haarverf lichtgoud kastanje 5G

Tijdens het verven voelen de haren door de verf behoorlijk stug aan, maar na de volledige inwerktijd is het haar al een stuk zachter geworden. De bijgeleverde conditioner is absoluut noodzakelijk om het haar weer soepel te maken.

De verf heeft zeer goed gedekt, maar de kleur is wel een stuk donkerder en intenser dan op de afbeelding van de verpakking. De kleur heeft donkerbruin/zwart uitgepakt en als de zon erop schijnt dan is er wel een gouden gloed te bekennen.  Mijn haarkleur was kastanjebruin met blonde highlights en ik had niet verwacht dat deze verf mijn haar zoveel donkerder zou maken.

Het haar heeft na het verven een mooie glans, ik heb wel een beetje last gekregen van roos en jeuk, maar dit was gauw weer over. De geur van de haarverf is nogal muffig.

Eindoordeel

Normaliter heb ik snel last van allergische reacties na het verven van de haren, maar na het verven met Naturtint heb ik er vrijwel geen last van gehad. Ik vind het een goede haarverf, maar in het vervolg zal ik wel een kleur lichter nemen en me houden aan de 30 minuten inwerktijd, zodat het niet donkerder uitpakt.

Naturtint haarkleuring licht goud kastanje 5G
www.derodepilaren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in