Twitter wordt met de dag populairder. De vele Twitteraars zorgen met elkaar per dag voor duizenden berichten. Zaterdag 1 augustus werd op de sociale netwerksite de twintig miljardste tweet geplaatst. Reden voor een feestje dus bij Twitter.

Wat is Twitter?

Twitter is een medium waarop het mogelijk is om via korte berichten (tweets) aan de hele wereld te melden wat je op dat moment aan het doen bent. Het is wel noodzakelijk dat je op de website een account aanmaakt. Tevens is het mogelijk om bepaalde Twitteraars te volgen, waardoor je als je in bent gelogd automatisch op de hoogte blijft van wat diegene op dat moment tweet.

Japanner plaatst twintig miljardste tweet

Het bericht werd geplaatst door een Japanner die zijn brood verdiend als grafische ontwerper. “Is het niet net zo verbazend als de loterij winnen. Ik dacht dat het een grap was”, meldt de BBC, die de quote van de desbetreffende Twitteraar op de website plaatste. Twitter maakte de primeur zaterdag zelf bekend.

Enorme groei Twitteraars

Welgeteld vier jaar duurde het voordat de eerste tien miljard tweets gepost waren op de website. De website groeit met de dag. Dit wordt onderstreept door het feit dat vijf maanden later het aantal tweets al verdubbeld was. Onlangs vloog Evan Williams, die een hoge functie bekleed bij de website, naar Japan om het succes van de website te vieren. 

Afkomst uit Japan is niet zo vreemd

Dat de twintig miljardste tweet afkomstig was uit Japan, is niet vreemd. Veel Jappaners zitten namelijk op Twitter. Ze voeren hiermee echter niet de ranglijst aan van de landen waar de meeste Twitteraars zitten. Deze eer is bestemd voor de Amerikaanse bevolking. Ook in Nederland wordt Twitter met de dag populairder.

Het Twitterdebat 

Zo hebben vele nieuwswebsite's een account op Twitter, waardoor de volger niet altijd de desbetreffende website hoeft te volgen. Tijdens de verkiezingen van het jaar 2010 – waarin het CDA flink verloor en de PVV van Geert Wilders de grote verrassing werd – waren er heuse Twitterdebatten, georganiseerd door RTL 4. Grote nadelen had dit echter wel. Vele Twitteraars waren op de hoogte van de happening, waardoor het moeilijk te volgen was wat de politici te melden hadden.

BBC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in