Sc Heerenveen is op zoek naar een nieuwe doelman. De club uit de Friese plaats heeft tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen (2010-2011) de beoogde eerste doelman Brian Vandenbussche verloren vanwege een blessure.  

Timmer vertrekt, komt De Winter?

Yves De Winter staat bij de ploeg van trainer Ron Jans op het lijstje om per direct de overstap te maken naar het noorden van Nederland. Afgelopen seizoen haalde de club routinier Henk Timmer, maar daar werd deze zomer afscheid van genomen. Volgens Gazet van Antwerpen staat De Winter hoog op het lijstje van de Friezen.

De Winter heeft interesse

De doelverdediger zelf weet het wel. Als het aan hem ligt, vertrekt hij zo snel mogelijk naar de équipe van Jans. “Deze kans wil ik niet laten liggen. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ambitieus ben en hogerop wil”, zegt De Winter tegenover het eerder genoemde medium.

“Ik zet sportief en financieel een stap vooruit. Ook voor Westerlo – waar de goalie onder contract staat, red. – is dit een goede zaak. De club pakt een transfersom en heeft dan meer armslag.” Momenteel zijn Heerenveen en de Belgische club met elkaar in onderhandeling.

Clubs in onderhandeling

“De clubs zijn aan het onderhandelen. Ik heb nog niet getekend, we zien wel hoe het evolueert”, besloot De Winter zijn verhaal. De sluitpost maakte in 2006 zijn debuut in het betaalde voetbal. Destijds droeg hij het keepershirt van KV Westerlo, waar hij nog een contract heeft tot medio 2013.

Loopbaan De Winter

In het seizoen 2006/2007 speelde hij zes duels in het shirt van de Belgische Jupiler Pro League-club. Het seizoen daarop werd hij de eerste doelman bij Westerlo. 34 duels stond hij dat seizoen onder de lat. Een voetbaljaargang later speelde hij 32 duels voor de club, waarna hij in het seizoen 2009/2010 27 wedstrijden speelde voor de club.

Steppe onder de lat tegen PSV

Heerenveen start de competitie op 7 augustus 2010 tegen PSV. In dat duel zal Kenny Steppe het keepershirt van de club gaan dragen, zo meldt de club op haar officiële website.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in