Mensen die echt wel authentiek zijn zorgen ervoor dat hun woorden hetzelfde zeggen als hun lichaamstaal zodat ze naar de buitenwereld toe geloofwaardig en betrouwbaar overkomen. Dan geven ze ook een goed beeld af van zichzelf omdat ze echt overkomen in zowel hun gedrag als in hun houding en zo gaan andere mensen graag met hen om omdat ze dan een interessante gesprekspartner zijn. 

Het is belangrijk dat men authentiek is omdat ze dichter bij zichzelf staan en ze werken ook wel vanuit hun diepste zingeving. Dat geeft aan dat ze congruent zijn in hun denken en doen en dan laten ze ook wel merken dat ze trouw zijn aan hun eigen persoonlijkheid. Maar ze kunnen zo ook zichzelf zijn door te handelen vanuit hun eigen drijfveren en ze zijn zich ook wel bewust wie ze zijn en waar ze voor staan want ze staan open voor nieuwe ervaringen en ze weten dan ook wat ze werkelijk belangrijk vinden in het leven. Ook zijn ze dan open en eerlijk tegenover zichzelf en anderen en mensen die authentiek zijn komen altijd goed voor de dag omdat ze willen dan de buitenwereld ze op een positieve manier zien zodat hun gedrag dan ook goed zal worden beoordeeld. Dan kunnen ze alle belangrijke opties op een rijtje zetten en zo als ze een beslissing moeten nemen alles keurig op een rijtje zetten en ze gaan dan hun eigen weg los van de verwachtingen die andere mensen van hen zullen hebben dus het moet zeker niet worden verward met egoisme. Want hun eigen identiteit en persoonlijkheid staan immers daarbij dan ook wel centraal en ze laten dan ook zien dat ze in staat zijn om goede relaties met andere mensen te hebben en te onderhouden.

Want ze kunnen zo hun identiteit goed uitdrukken in de samenleving als ze dan contacten hebben met andere mensen en dan staan ze dicht bij zichzellf en handelen ze vanuit hun persoonlijke waarden door zich als merk sterk en overtuigend te presenteren. Ook weten ze zich met hun kennis, ervaring en talenten van anderen te onderscheiden en daarin zit de magneetwerking zodat andere mensen de producten en diensten die er worden gemaakt heel graag willen hebben. Maar het is zo dat elk mens authentiek wordt geboren maar met de jaren wordt dat minder en dat zorgt er dan ook wel voor dat je niet altijd in staat zal zijn om de harmonie te kunnen bewaren. Ook zullen ze dan elk conflict uit de weg gaan en dat is geen handige eigenschap want als je je vrijmaakt van alle remmingen en angsten dan wordt men veel effectiever en zal men minder mentale energie verliezen en dan worden ze uiteindelijk weer authentiek. Dan zijn ze zich bewust van wie ze zijn en wat echt een waarde voor ze is maar het houdt ook in dat ze elkaars zwakke kanten kennen en ook zullen accepteren. Tevens zijn ze dan zo nieuwsgierig dat ze ook onbevangen naar zichzelf durven kijken zelfs naar hun zwakheden en doordat ze open staan voor feedback kunnen ze zich beter ontwikkelen en leren ze zichzelf steeds beter kennen. 

Met deze openheid zijn ze volledig overtuigd van hun eigen integirteit en kunnen ze de wereld vervolgens open tegemoet treden. Daardoor hebben ze ook de moed om een geheel eigen koers te varen en dan kunnen ze ook allerlei beslissingen nemen of zich aanpassen aan allerlei nieuwe situaties en dan beseffen ze dat authenticiteit geen statische toestand is maar een grondhouding. En je unieke manier kan je alleen zelf vinden dus als je trouw bent aan jezelf dan voel je je ook sterk verbonden met je innerlijk want vanuit deze verbondenheid kan je je ook oprecht met anderen gaan verbinden. Want door regelmatig te reflecteren op je eigen waarden, waarheden en overtuigingen zal je erachter komen wat ej standpunt of perspectief is zodat je dan voor jezelf kan bepalen of je nog wel op de juiste koers zit. Meestal zullen authentieke mensen door hun overtuigingen en onderhandelingen ervoor zorgen dat ze dan makkelijk hun doelen zullen bereiken en dat kan alleen als je je unieke kwaliteiten en eigenschappen goed en duidelijk naar voren laat komen. In een baan is authenticiteit noodzakelijk omdat je als werknemer laat zien dat je geen masker draagt maar dat je goed tussen de regels door kan lezen om zowel met veel inzicht de woorden als de lichaamstaal van de ander te begrijpen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in