De kracht van gedachten wordt onderschat. Veel mensen hebben wel gehoord van het boek 'the secret'. Misschien wordt het daar te makkelijk voorgespiegeld, of teveel de nadruk op geld gelegd, alsof je dan alleen gelukkig kunt zijn, maar dan nog. Er staan veel dingen in die heel waar zijn en waar we toch echt in ons dagelijks leven ons voordeel mee kunnen doen!

Bijzonder brein

Ons brein, onze grijze massa, ons bulkje hersenen bovenin onze bol, zit erg genieus in elkaar. Hoe bijzonder, dat weet nog niemand. We weten uiteindelijk nog maar heel weinig over dat grijze prutje onder ons schedeldak.

In de afgelopen tijd, door allerlei omstandigheden, zoals een ernstige ziekte bij mijn partner, ben ik me hier extra in gaan verdiepen. Gezondheid is een enorm grote plaats gaan innemen in mijn leven. Gezonde voeding, maar ook de combinatie van voeding in je lichaam en het effect van je geest op dit alles. De Romeinen hadden het al over 'mens sana in corpore sano' oftewel, 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Het is dus al heel lang bekend dat beide belangrijk zijn.

Een stapje verder

Niet voor niets wordt de geest het eerst genoemd. Een gezonde geest, daar begint het mee. Een opgeruimde hersenpan dus. Want wat er daar in je schedel huist, is de start voor de rest van je lijf. Ik heb wel eens onderzoeken gelezen over hoe mensen zichzelf ziek konden maken met gedachten. Door te geloven dat ze ziek waren, kregen ze daadwerkelijk de aandoening waar ze aan dachten. En als dat de negatieve kant op kan, dan kan dat ook andersom! Dus in plaats van jezelf ziek te denken, kun je jezelf ook gezond denken. Oeh..

Gevaarlijk

Ja, misschien is dit wel een heel gevaarlijke uistpraak. Aan de andere kant… het kost niets om hier eens wat mee te experimenteren. Beter niet met jezelf ziek te denken, maar wel met jezelf gezond te denken. En dat is natuurlijk op allerlei vlakken te doen. Niet alleen gezondheid, maar ook je financiële gezondheid. Leuk om daar eens mee te stoeien. Wij leggen onszelf namelijk op geldgebied heel veel beperkingen op. Denk maar eens aan wat je vader misschien wel altijd zei… 'als je voor een dubbeltje geboren bent, zul je nooit een kwartje worden', of misschien zei je moeder wel, 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Maar stel nou eens dat je juist met dit soort overtuigingen jezelf enorm beperkt. En dus ook op gezondheidsgebied. Wij vertrouwen op de artsen (best verstandig hoor, zo nu en dan) en de ziekenhuizen. Zelfs als een dokter tegen je zegt dat je nog 'zo' lang te leven hebt, geloven we dat vaak en krijgt die dokter nog gelijk ook. Maar die arts kan dat nooit precies weten, want hij houdt geen rekening met je geest.

Goede start

Ik wil hier nog wat meer over gaan schrijven. Over cellen en celherinnering. Over the secret. Over de wet van de aantrekkingskracht. Over wat je zelf kunt doen om 'gezondheid, rijkdom, en liefde over jezelf af te roepen'! Ik wil jullie tot die tijd vast een opdracht meegeven. Begin eens te denken 'doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg'. Zet deze zin eens een tijdje voor je beslissingen. Ga eens wat kleine dingetjes van een andere invalshoek bekijken. Ik ben benieuwd. Laat je het me weten. Oh en begin eens met een moodbord te maken. Knip de komende paar weken eens plaatjes en teksten uit van je wensen. Een gezond lijf, misschien wat slanker? Dat is er in ieder geval eentje van mij. Een leuke auto, een ander huis misschien? En maak er eens een mooie collage van die je op een goed zichtbare (voor jezelf in ieder geval) plek in huis ophangt. En besteed iedere ochtend wat tijd aan dit moodbord. Voel hoe het zou zijn om al die dingen, die je graag wilt, te hebben.

Dit is interessant! Dit wordt vervolgd!

Marieke


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in