Je kent het wel, er zijn nog zoveel dingen die je ooit nog eens wil gaan doen in je leven. Die wereldreis maken, een boek schrijven, eindelijk de garage eens opruimen… Maar het komt er nooit van. En je weet, van uitstel komt afstel!

Daarom is het handig om al je doelen eens op te schrijven, met een deadline erbij. Als je daar dagelijks of wekelijks eens naar kijkt, word je herinnerd aan al die dingen die je nog zou willen doen. Dat is een betere stimulans dan het ergens in je achterhoofd houden. De deadline is erg belangrijk, omdat je doelen anders erg vrijblijvend worden…. “Dat komt nog wel een keer.” Maar je moet genieten van het leven, want het is maar kort, dus als je al die dingen nog een keer wil doen moet je toch echt eens gaan beginnen!

The Day Zero Project

Natuurlijk kan je gewoon een lijstje tikken in Word of je doelen in je agenda schrijven. Maar volgend jaar heb je een nieuwe agenda en dat Wordbestandje gaat verloren tussen al die andere documenten die staan opgeslagen in je computer. Een betere manier is om het online te doen, op de website van The Day Zero Project. Omdat de meeste mensen dagelijks achter hun computer zitten, kost het weinig moeite om even naar de website te gaan en je lijst te bekijken. Velen gingen je al voor, het is leuk en gemakkelijk. Je meldt je even aan en kunt direct beginnen. Het idee is om 101 dingen te doen in 1001 dagen (ongeveer 2,75 jaar). Dit is een betere tijdsperiode dan een jaar, omdat sommige dingen, zoals een baan of stage in het buitenland, gewoon veel tijd kosten om te regelen. Ook kun je op de site de lijsten van andere mensen bekijken en daar inspiratie uit halen. Bovendien is het makkelijk om je lijst te veranderen en bij te houden: je kunt afstrepen wat je al hebt gedaan, je kunt aangeven dat een doel “in progress” is en je kunt dingen verwijderen en toevoegen. Ook kan je zelf de volgorde bepalen, dus bijvoorbeeld de belangrijkste bovenaan en niet het doel dat je toevallig als eerste hebt ingevoerd. Verder kan je aantekeningen maken bij elk doel, dus je lijst wordt zo persoonlijk en uitgebreid als je wilt. De site laat je ook het percentage zien van hoeveel doelen je al hebt verwezenlijkt, wat erg stimulerend werkt! Je kunt daarnaast ook nog een lijst maken met dingen die je ooit nog eens wilt doen, maar niet binnen nu en 2,75 jaar. De begindatum van de lijst is zelf in te stellen, dus die hoeft niet per se in te gaan op de dag dat je de lijst maakt. De periode van 1001 dagen staat wel vast. Je ziet ook wat de einddatum is en hoeveel dagen je nog te gaan hebt. Niets staat je dus in de weg om je doelen te gaan realiseren en je dromen uit te laten komen! Ik heb vandaag de lijst gemaakt en nu al mijn eerste (kleine) doel al uitgevoerd. Mijn succespercentage is na één klein doel al zes procent. Dit voelt goed! Dus, wat houdt je tegen? Ik ben al begonnen met het verwezenlijken van mijn dromen. Nu jij nog!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in