Is succes iets dat een paar gelukkige mensen onder ons gewoon overkomt? Of heeft succes alles te maken met je mentaliteit? Ik denk dat succes geheel afhankelijk is van wat je doet, en dat alles wat daardoor gebeurt te danken is aan jezelf. Geluk is een combinatie van voorbereiding en vaardigheden. Hard werken komt voort uit het feit dat jij beseft dat het flink wat drive vraagt om je doelen te bereiken. Je zult begrijpen dat een dergelijke houding nodig is om succesvol te zijn.

Hoe je jezelf ziet is vaak hoe je uiteindelijk wordt. Als je denkt dat je niet goed genoeg bent, dan is het heel waarschijnlijk dat je dit inderdaad niet bent. Je zet jezelf dan niet in de positie die nodig is om succesvol te zijn. Als je jezelf niet de kans geeft, zul je nooit in staat zijn te slagen. Als je je inprent dat je zeker gaat slagen, dan ben je al 1 stap dichterbij je succes. 

Met bereid zijn om hard te werken en bepaalde concessies te doen, zul je de top kunnen bereiken. Succes heeft alles te maken met weten wat je moet doen, en er vervolgens op uit gaan en het ook daadwerkelijk doen. Als je de top wilt bereiken, moet je je inzetten en ook kunnen omgaan met tegenvallers. Het leven is nu eenmaal moeilijk en het is niet eenvoudig om de top te bereiken. Als het gemakkelijk was, dan zouden we allemaal in paleizen wonen en in dure sportauto’s rijden. Als je de juiste mentaliteit hebt en je kunt accepteren dat je er veel moeite voor moet doen, dan ga je het redden.

Om de top bereiken, moet je ook weten wie zich om je heen bevinden. Als je weet met wie je werkt, en weet wat ze jou te bieden hebben, dan sta je al op de drempel. De manier waarop je mensen behandelt, vormt de sleutel tot je succes. Degenen voor wie jij respect hebt en hard voor werkt, zullen ooit een tegenprestatie doen. Of het nu gaat om de conciërge, je chef, de directeur of gewoon iemand op straat, je weet nooit wanneer iemand je een goede tip geeft.

Als je het besef hebt dat iedereen waardevol is, zullen mensen je altijd mogen. Als je bereid bent hard te werken en voor anderen ook je best doet, heb je altijd vrienden. En als je vrienden hebt, dan heb je mensen die voor jou opletten, en een gedegen netwerk waarop je kunt bouwen. Mensen kennen die je een handje kunnen helpen is essentieel in de zakenwereld, en je hebt alleen vrienden als je respectvol met ze omgaat. Respect voor anderen is een hele goede mentaliteit. 

Houding en instelling is alles in het leven. Als je bereid bent hard te werken en erop vertrouwt dat dit effect heeft, dan zul je ver komen. Als je op de bank blijft zitten, en niets met je leven doet, dan zul je niet veel bereiken. Je kunt soms wel een keertje geluk hebben, maar dat zal niet van zo’n lange duur zijn. Succes heeft namelijk alles te maken met de juiste houding en instelling.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in