Wat onderscheidt miljonairs van 'de gewone' mens? Bij het vergelijken van miljonairs zien we vaak dezelfde karaktereigenschappen. De combinatie van deze karaktereigenschappen verhoogd de kans op het vergaren van vermogen en het in stand houden van rijkdom. Welke karaktereigenschappen zijn goud waard?

Zuinigheid

Veel miljonairs zijn zuinig van aard. Ze laten zich niet gek maken door hun omgeving en houden de hand op de knip. Veel mensen realiseren zich niet hoe snel een vermogen kan groeien door gewoonweg weinig uit te geven. Alhoewel miljonairs op veel gebieden bezuinigen, zijn er ook zaken waar ze liever niet op besparen; gezondheidszorg, educatie en financieel advies. Deze uitgaven worden als goede investeringen gezien en bewaken de continuiteit van het vermogen. Immers, door gezond te blijven, bij te leren en financieel slim te investeren verhoog je de kansen om je vermogen uit te breiden.

Zelfvertrouwen

De meeste miljonairs genieten een groot zelfvertrouwen. Ze geloven in zichzelf en stimuleren mensen die hen omringen. Deze eigenschap zorgt er tevens voor dat de omgeving doorgaans weinig invloed heeft, als het op het bestedingspatroon van de miljonair aankomt. Ze kennen hun grenzen en weten precies wat ze wel en niet willen. Ze hebben een sterke overtuiging als het gaat om het vergaren van geld en vinden dit ook belangrijker dan het tonen van sociale status.

Doelgericht

Miljonairs draaien er niet omheen. Ze weten wat ze willen en proberen zo snel mogelijk uit te zoeken welke weg ze moeten bewandelen, om het gestelde doel zo snel mogelijk te bewerkstelligen. Ze gaan dus zeer efficient met hun geld, tijd en energie om, altijd in overeenstemming met vermogensopbouw.

Passie

Veel miljonairs hebben ergens een passie voor. Mensen met een passie zijn uitermate gedreven om ergens een expert in te worden. Mensen met een specifieke expertise kunnen daar doorgaans veel geld mee verdienen. Tevens zorgt een passie ervoor, dat je minder geld uitgeeft, omdat je daar simpelweg enorm veel tijd in steekt. Waar anderen zich vervelen en geld gaan uitgeven om het leuk te hebben, is de miljonair bezig zijn of haar expertise te vergroten.

Discipline

Discipline is een van de eigenschappen die miljonairs door laat gaan waar anderen stoppen. Het zijn vaak visionairs, maar dromen doen ze zelden. Zelf werken ze liever om dromen waar te maken. Vaak zie je dat miljonairs meerdere keren hebben geïnvesteerd, maar dat die inverteringen keer op keer missers waren. Toch vechten ze zich terug en doen ze een nieuwe investering. Op een gegeven moment is er een project wat gaat lopen of een weg die wel winstgevend kan zijn. De discipline geeft niet op, de toewijding is te sterk.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in