Misschien droom je er al wel je hele leven van om naar Australia te gaan. Dit land dat helemaal aan de andere kant van de wereld ligt staat bekend om haar uitgestrekte woestijn maar ook witte stranden. Doordat het land zo immens groot is kun je niet alles in één keer zien. En hoewel de meeste mensen ervoor kiezen om hun rondreis te starten aan de oostkust in Sydney is het westen toch echt de moeite waard. Daarom in dit artikel 4 gouden tips om dit prachtige deel te verkennen.

Start je reis in Perth

Je kunt het niet ontkennen. Het is nogal een lange reis naar Australia. Met ruim 18 uur in het vliegtuig zitten kan de verveling toeslaan. Lees hier wat tips om de reis wat leuker te maken. Na je lange reis is er niets fijner dan een heerlijke maaltijd aan het water. En dat kan in de stad Perth want deze ligt aan de kust. Hier kun je de eerste dagen bijkomen op het strand van je jetlag. Ga daarna eens de hippie markt Freemantle verkennen en een dagje fietsen op Rotnest Island. Perth is ook nog eens de meest geïsoleerde stad ter wereld, zo ligt de tweede grote stad zo’n 2100 kilometer verderop! Dit is ongeveer net zo ver als het Indonesische eiland Bali.

Huur een camper of busje

Australia is bij uitstek het land om per camper of busje te verkennen. Anders dan in Europa is het reizen per camper hier door de lange afstanden volkomen normaal. Zorg ervoor dat je een “self contained” camper huurt dat beschikt over een toilet. Als je camper deze sticker heeft mag je op bepaalde parkeerplaatsen met schitterend uitzicht gratis staan! Je kunt een app “park 4 night” downloaden om te zien waar je overal mag staan. Bij tankstations kun je verder je water vervangen en de meeste campers hebben tegenwoordig zonnepanelen zodat je niet eens meer afhankelijk bent van een camping.

Stop een paar dagen voor wijn en strand in Margaret River

Vanaf Perth rij je in zo’n drie uur naar het pittoreske plaatsje Margaret River. Het is een bekende strandplaats onder surfers en hippies. Daarom kent het vele gezellig barretjes en kroegjes waar je na een dagje strand heerlijk kunt genieten van een koud drankje. Ook staat het plaatsje bekend om haar wijn, het is namelijk omringt door wijngaarden. Reden genoeg dus om lekker een middag te gaan wijnproeven in de zon.

Verdwaal in het reuzenbos

Een paar uur rijden van Margaret River vandaan ligt het nationale park Walpole-Nordalup. Dit eeuwenoude bos is uniek door haar superhoge bomen. En het leuke is, je kunt het bos verkennen via bruggen die zo’n 40 meter boven de grond hangen. Je moet dus geen last hebben van hoogtevrees! Ook zijn er een paar megabomen die je per ladder kunt beklimmen. Vanaf deze hoogte heb je een geweldig uitzicht over het hele park! Heb je behoefte aan wat meer activiteit? In de omgeving kun je ook prachtig fietsen en kanoën. Vervolgens kun je via het binnenland weer terugrijden naar Perth.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in