Soms heb je van die dagen dat je uitgeput bent en tot niks toe in staat bent. Hoeveel kopjes koffie je ook drinkt je bent nog steeds niet vooruit te branden. Dan kan een aanvulling via supplementen je net dat beetje extra energie geven. Natuurlijk wil je het liefste zoveel mogelijk voedingstoffen uit voedsel halen maar helaas lukt dit niet altijd. Immers raakt door grootschalige landbouw de grond uitgeput en bevat bijvoorbeeld spinazie nog maar de helft magnesium in vergelijking met 20 jaar geleden. Daarom kan het aanvullen hiervan via supplementen goed zijn. In dit artikel worden 4 supplementen genoemd die zorgen voor extra energie.

Magnesium is goed voor de spieren en energiehuishouding

Het mineraal magnesium speelt een belangrijke rol voor een hoop processen in het menselijk lichaam. Zo werkt het samen met calcium voor een goed behoud van de botten. Maar ook speelt het een rol in het centrale zenuwstelsel waardoor een tekort aan dit mineraal kan resulteren in chronische vermoeidheid maar ook depressie en spierpijn. Door het gebruik van kunstmest zit er lang niet meer zoveel magnesium in groenten als voorheen en daarom is het aanvullen hiervan belangrijk. Hier kun je meer lezen over dit mineraal. Je kunt het zowel slikken in capsules (geen oxide) maar ook als spray op de huid aanbrengen.

Het enzym Q10 geeft je energie als geen ander

Er werd eens in een interview gevraagd aan Mark Rutte hoe hij toch aan zoveel energie komt. Daarop antwoorde hij dat hij op aanraden van de dokter jaren terug Q10 is gaan slikken. Dat dit je energie geeft mag duidelijk zijn. Dit enzym is een antioxidant dat vrije radicalen tegengaat. Verder wordt de stof in de lever aangemaakt en speelt het een belangrijke rol voor:

  • De weerstand
  • Bloeddruk
  • Vermoeidheid
  • Hartklachten
  • Tandvlees
  • Spierklachten

Genoeg reden dus om een potje aan te schaffen. Zorg wel dat je minimaal 50mg aanschaft anders werkt het niet. En let op de kwaliteit.

Ginseng het Aziatische superfood

Misschien klinkt het niet zo voor de hand liggend omdat Ginseng een wortel is. Maar dit is een ware natuurlijke energie booster! In Aziƫ wordt het al eeuwenlang gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsklachten. Doordat het stofjes bevat die een effect hebben op neurotransmitters zorgt het ervoor dat ons immuunsysteem maar ook stofwisseling beter functioneert. Hierdoor neemt het energieniveau toe maar helpt het ook bij voor een gezond libido. Daarnaast bevat het ook vitamine A, B6 en zink. Er bestaat zowel Koreaanse als Chinese Ginseng en je kunt dit gewoon in de gezondheidswinkel kopen.

Vitamine D tijdens een donkere winter

Ons lichaam maakt zelf vitamine D via de huid aan. Dit wordt via zonlicht omgezet. Echter ligt Nederland vrij noordelijk waardoor de winters lang en donker zijn. Hierdoor krijgen veel mensen een vitamine D tekort waardoor je last kunt krijgen van vermoeidheid. Maar daarnaast kun je ook last krijgen van gewrichtspijn en zelfs depressie! Onderschat deze vitamine dus niet want hij speelt een belangrijk rol voor je algehele weerstand. Het beste is natuurlijk om bij een tekort gewoon lekker in de zon te gaan zitten. Maar als de zon wegblijft kun je het ook uit voeding halen zoals:

  • Vette vis
  • Lever
  • Eieren
  • Melkproducten

Wil je toch een supplement dan kun je het in de vorm van druppels of capsules kopen in de drogisterij. Test echter eerst bij de huisarts of je wel een tekort hebt.

Met deze 4 supplementen zal je binnen no-time barsten van de energie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in