De stad Antwerpen is de hoofdstad van de gelijknamige Belgische provincie. Antwerpen staat bekend als stad van de diamanten. Verder zijn de dierentuin en het station van Antwerpen erg bekend. Maar er zijn ook genoeg andere plekken in Antwerpen die een bezoekje waard zijn.

 Attracties

Antwerpse Zoo

Midden in het centrum van Antwerpen ligt een van de oudste dierentuinen van Europa. In de Antwerpse Zoo zijn ruim vijfduizend dieren te bewonderen. Deze dieren bevinden zich allemaal in prachtige verblijven, zoals Egyptische tempels en grote villa’s. De toegangsprijs is €19,50 per persoon.

Aquatopia

In Aquatopia is het onderwaterleven van dichtbij te bewonderen. Hier zijn prachtige exotische vissen en andere onderwaterdieren te zien. Ook is Aquatopia zeer educatief. Volwassenen betalen €13,95 en kinderen €9,50.

Diamantmuseum

Vlak bij het Antwerpse stadion bevindt zich het diamantmuseum. In dit museum wordt van alles verteld over de diamanten waar de stad zo bekend door is geworden. Dit museum is niet heel groot, maar wel de moeite waard om even te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Centraal Station Antwerpen

Het Centraal Station van Antwerpen is een indrukwekkend gebouw. Dit station werd gebouwd tussen 1899 en 1905. Door het prachtige gebouw van het station wordt het ook wel de Spoorwegkathedraal genoemd.

Paleis op de Meir

Paleis op de Meir is een indrukwekkend gebouw van meer dan 250 jaar oud. Dit paleis is ooit van Napoleon geweest. In de loop der jaren ging het paleis er steeds minder goed uitzien en raakte het vervallen. Uiteindelijk is er een grote restauratie uitgevoerd waardoor het paleis in 2004 helemaal klaar was om alle bezoekers te ontvangen. Bezoekers kunnen het paleis en de vele prachtige zalen nu bewonderen. Je wordt rondgeleid door een gids, dit kost € 8,- per persoon en duurt anderhalf uur.

Winkelen

Antwerpen is een stad waar goed gewinkeld kan worden. In het centrum heb je al vele leuke winkeltjes. Ook kent Antwerpen een groot aantal winkelcentra. Zo heb je in het centrum van Antwerpen het Grand Bazar Shopping Center. Dit winkelcentrum is volledig overdekt. Ook buiten de stad is een aantal goede winkelcentra te vinden die allemaal overdekt zijn en beschikken over voldoende (gratis) parkeerruimte.

www.visit.antwerpen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in