Wassenaar is een bijzondere plaats in Zuid-Holland. Hier kun je genieten van het mooie landgoed de Horsten, de Wassenaarse Slag, Kasteel Duivenvoorde en pretpark Duinrell. Daarom is Wassenaar zeker een bezoekje waard.

Algemeen

Wassenaar ligt in Zuid-Holland, vlak bij de stad Den Haag. De gemeente telt ruim 26.000 inwoners. Wassenaar ligt in een bosrijke omgeving met veel villa’s en grote huizen. Hier wonen dan ook relatief veel rijke mensen. Door de mooie omgeving vinden veel mensen het leuk een dagje naar Wassenaar te gaan.

De Horsten

Landgoed de Horsten is een prachtig koninklijk landgoed in Wassenaar. Hier kan gewandeld worden in de prachtige natuur. Er zijn verschillende wandelroutes tussen de twee ingangen van het landgoed. In het midden staat de seringenberg, een berg met een grote toren erop die omringd is met seringen. Deze toren kan beklommen worden wat zorgt voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Bij de hoofdingang van het landgoed bevindt zich het theepaviljoen de Horsten. Dit paviljoen is ooit gebouwd als schiethuis voor Prins Frederik. Nu wordt het gebruikt als theehuis. Hier kun je na de wandeling wat drinken of eten. Ook kan hier een high tea besteld worden. Op zondag is het in dit kleine theehuis vaak erg druk.

Op het landgoed de Horsten wonen Willem-Alexander en Máxima. Zij wonen in de verbouwde Villa Eikenhorst. Helaas is hier niks van te zien wanneer je door het bos wandelt, alleen de grote hekken en bewaking zullen je opvallen.

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland. Dit kasteel is nooit verkocht maar altijd overgegaan van generatie op generatie. Hierdoor heeft het kasteel al veel verschillende eigenaren gehad. Rondom het kasteel is een prachtig landgoed waar veel mensen een wandeling maken. Ook is het gebied rond het kasteel erg geschikt om de picknicken.

Het strand

Het strand bij Wassenaar is ruim acht kilometer lang. De Wassenaarse Slag en de Meijendelse Slag zijn de strandopgangen van Wassenaar. Dit zijn relatief rustige stranden vergeleken met bijvoorbeeld Scheveningen.

Duinrell

Duinrell is een pretpark geschikt voor jong en oud. Hier heb je verschillende attracties zoals het reuzenrad, de rodelbaan en de kikkerachtbaan. Ook staat Duinrell bekend om het zwembad bij het park, het Tikibad. De glijbanen in dit zwembad zijn samen meer dan een kilometer lang. In de winter is dit zwembad ook geopend, wanneer het park dicht is.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in