Het Belgische plaatsje Spa staat bekend om zijn natuurlijke waterbronnen met een geneeskrachtige werking. Mensen komen vanuit heel Europa om hier tot rust te komen in de thermen.

Algemeen

De stad Spa ligt in het Franstalige deel van België en telt ruim 10.000 inwoners. Al sinds de tijd van de Romeinen staat de stad bekend als kuuroord. Vele bekende mensen uit Europa zijn naar Spa gekomen om te badderen in het geneeskrachtige water.

De bronnen

In Spa liggen verspreid over de stad enkele waterbronnen die bekend staan om hun geneeskrachtige werking. In het centrum van de stad ligt de Peter de Grote-bron. Dit water bevat veel ijzer en minerale zouten. De bron kan bezocht worden en het water mag zelfs geproefd worden. Wel heeft het een aparte smaak door het hoge ijzergehalte van het water. De Prince de Condé-bron ligt vlak bij de Peter de Grote-bron en werd in 1863 ontdekt. Nu ligt de bron onder een groot glazen bouwwerk in de vorm van een piramide. De Sauveniére-Bron is lange tijd een bedevaartsoord geweest voor net getrouwde mensen. Door het water zouden vrouwen vruchtbaarder worden.

De thermen

De thermen in Spa zijn wereldberoemd en worden veel bezocht door toeristen die willen ontspannen. In de thermen wordt er gebruikgemaakt van water uit drie verschillende bronnen: de Reine-bron, de Clémentine-bron en de Marie-henriette-bron. Het water uit de Reine-bron bevat niet veel minerale zouten en is daardoor geschikt om te drinken. Het water heeft een ontgiftende werking voor het lichaam. Het water uit de Clémentine-bron is rijk aan calcium en wordt verwarmd tot 32 graden. Het wordt gebruikt voor ontspanning in onder andere jacuzzi’s en masserende waterstralen. Het water uit de Marie-henriette-bron is water met veel ijzer en koolzuurgas. Dit water wordt gebruikt voor speciale baden met koolzuurgas. Wanneer je in deze baden stapt wordt het lichaam meteen bedekt met allemaal kleine belletjes.

In de thermen van Spa zijn verschillende zwembaden, zowel binnen als buiten. Er zijn stoombaden, bubbelbaden, droge en natte sauna’s en relaxruimtes. In de thermen kan iedereen helemaal tot rust komen. De toegangsprijs is achttien euro per persoon voor 3 uur.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in