Scheveningen is in de zomer een van de meest bezochte plaatsen van Nederland. Maar ook als het geen 30 graden is, is hier genoeg te beleven.  

Algemeen

Scheveningen hoort bij Den Haag en staat bekend om het mooie strand. In de zomer is het hier dan ook altijd vol met mensen. Maar ook staat Scheveningen bekend om de Nieuwjaarsduik. Op het strand van Scheveningen vinden ook veel evenementen plaats die zeker een bezoekje waard zijn.

Evenementen

Zandsculpturen

Tijdens het International Sandsculpture Festival staat het strand vol met prachtige zandsculpturen. Dit zijn bouwwerken gemaakt van zand en water. Zo worden er bijvoorbeeld mensen, dieren en architectuurvormen gemaakt.

Royal Beach Concert

Ieder jaar wordt het Royal Beach Concert georganiseerd in Scheveningen. Dit strandconcert heeft een geweldige sfeer en wordt jaarlijks door ruim 45.000 mensen bezocht. Kaartjes kosten tussen de 60 en de 125 euro.

Vuurwerkshow

Ook is er in Scheveningen een spectaculaire vuurwerkshow te zien die twee avonden duurt. Tijdens deze show strijden acht landen om de Vuurwerktrofee.

Nieuwjaarsduik

Tenslotte wordt ieder jaar op 1 januari de Nieuwjaarsduik georganiseerd in Scheveningen. Deze Nieuwjaarsduik is de bekendste van Nederland en trekt ieder jaar vele bezoekers.

Attracties

Sea Life

In Sea Life is de onderwaterwereld te bewonderen. Hier zwemmen haaien, zeepaardjes, piranha’s, schildpadden en roggen rond. Zeker voor kinderen is dit een fantastische ervaring. In de tunnel kunnen zij onder de haaien en andere zeedieren door lopen.

De Pier

De Pier van Scheveningen is 60 meter hoog. Aan het einde van de pier is een luxe restaurant. Ook bevindt zich hier de toren waar men kan bungeejumpen. Een sprong kost rond de 70 euro.

Madurodam

In Madurodam zijn alle belangrijke gebouwen uit Nederland in het klein nagemaakt. Zo is de Domtoren nagebouwd, het Binnenhof, Schiphol en zelfs de Nederlandse treinen. Alles is in detail nagemaakt en is ook in beweging. Zo taxiën de vliegtuigen op Schiphol, draaien de windmolens en rijden de treinen door het landschap.  

Kurhaus

Het Kurhaus is het centrale punt in Scheveningen en een super luxe hotel. Het ligt direct aan het strand en ziet er prachtig uit. Dit vijfsterrenhotel kost wel wat, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Kamers zijn er vanaf 145 euro per nacht, er zijn echter ook luxe suites te boeken tot 1000 euro per nacht.  

www.scheveningendenhaag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in