Nisyros is een klein Grieks eilandje dat slechts 1500 inwoners telt. Het eiland ligt vlak bij Kos en is zeer geschikt voor mensen die houden van de Griekse sfeer.

Algemeen

Nisyros is slechts 41 vierkante kilometer groot. Daarom is het eiland vooral geschikt voor een kort verblijf. Vanaf Kos is het slechts een uur varen. Er worden dagtochtjes georganiseerd op het eiland vanuit Kos, maar het is ook zeker aan te raden een aantal dagen een hotel te boeken op Nisyros. Op dit klein eilandje kan je nog goed genieten van de Griekse sfeer omdat het veel minder toeristisch is dan andere eilanden. De pittoreske dorpjes zorgen voor een prachtige omgeving.

Nisyros hoort bij de Dodekanesos eilanden en ligt in de Egeïsche Zee. Het eiland heeft slechts vier plaatsjes en een grote vulkaan.

Plaatsjes

Nisyros heeft de volgende plaatsjes: Mandraki, Pali, Emborios en Nikia. Dit zijn schilderachtige dorpjes. De huizen hier zijn vaak wit, maar de deuren zijn versierd met prachtige kleuren.

Mandraki is de hoofdstad van Nisyros. Hier bevindt zich ook de haven. In dit dorpje vallen de witte huisjes op met platte daken. Vooral het contrast tussen de witte huisjes en de donkere rotsen op het eiland is mooi om te zien.

Vulkaan

De vulkaan van Nisyros is erg bekend. Vanuit Kos worden veel tripjes georganiseerd naar deze vulkaan. Met behulp van een gids kan je dan naar de vulkaan lopen, wat nog een hele klim is. De vulkaan, die ook Nisyros wordt genoemd, is bijna zevenhonderd meter hoog. Vijfentwintigduizend jaar geleden waren er een aantal heftige uitbarstingen van deze vulkaan waardoor de caldera, een komvormige krater, ontstond op ongeveer honderd meter hoogte. De laatste uitbarsting was ruim vijftig jaar geleden, deze uitbarsting was echter niet zwaar. De vulkaan is nog steeds actief.

Veel toeristen komen naar de vulkaan toe om door de krater te lopen. In de vulkaan zijn vulkaanstenen te vinden. Een tochtje door de vulkaan is een prachtige ervaring, wel moet je tegen de hitte en de stank kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in