Mannen vinden heel andere dingen belangrijk dan vrouwen, als het gaat om aantrekkelijkheid van de andere sekse. Zoveel verschillen en toch kunnen man en vrouw uiteindelijk (meestal) prima met elkaar samenleven…

Mooie vrouwen

Mannen vinden jeugdigheid juist een heel attractieve eigenschap bij vrouwen. Een jeugdig gezicht, een gezonde en gladde huid en een bos glanzend haar maken een vrouw dan ook erg geliefd. Dit is echter niet zomaar. Het heeft een evolutionaire oorzaak: jongelijkheid toont namelijk een grotere kans op vruchtbaarheid. En vruchtbaarheid is natuurlijk positief met het oog op de toekomst. Men wil tenslotte graag overleven, maar men wil zich vooral kunnen voortplanten.

Een pruilmond, kleine neus, hoog voorhoofd en wijd uiteen staande ogen lijken vrouwen een kinderlijke uitstraling te geven. Mannen geven daar duidelijk de voorkeur aan. Vanuit de evolutie lokt een dergelijk uiterlijk ouderlijke zorg uit. Ook aantrekkelijk bij de vrouw zijn energiek en vrolijk gedrag en een symmetrisch gezicht. De vrouw moet liever geen wallen onder haar ogen hebben, want vermoeidheid wordt tenslotte niet als charmant gezien. Mannen hebben een voorkeur voor een sterke genetische aanleg voor een goede weerstand. Bovenstaande kenmerken zouden daarmee te maken kunnen hebben. Tot slot heeft iedere man natuurlijk zijn eigen persoonlijke voorkeur, dus wat volgens de ene man een mooie vrouw is, kan volgens een ander weer minder aantrekkelijk zijn.

De man lijkt bovendien vrijwel altijd te kiezen voor een vrouw tussen de 15 en 40 jaar oud. Zij is tenslotte vruchtbaar en met haar kan de man zich dus voortplanten. Jonge mannen van onder de 18 jaar kiezen wel nog voor een ouder meisje, maar daarna gaan de mannen vrijwel allemaal voor jongere vrouwen. Een goede kans op vruchtbaarheid is hiervoor de belangrijkste reden.

Naast de hierboven reeds genoemde uiterlijke kenmerken, achten mannen ook de omvang van de taille en heupen van vrouwen van belang. Vooral een lage verhouding tussen beide (ongeveer 0,7) lijkt ertoe te doen. Het verschilt echter wel per cultuur: bij voedselschaarste gaat men namelijk liever voor dikkere vrouwen, terwijl men voor een slanke vrouw kiest als het eten er in overvloed is.

Interessante mannen

Vrouwen vallen vooral voor het bezit van mannen. Ze vinden het dus belangrijk wat hij heeft en wat hij doet. De status, ambitie en ondernemingslust van een man maken dat een vrouw voor hem kiest. Deze eigenschappen lijken we terug te zien in hoe de man zich kleedt. Vrouwen vinden het ook aantrekkelijk als ze merken dat de man bereid is zijn middelen alleen met haar te delen. Eveneens is het van belang dat de man goed met kinderen kan omgaan en dat hij een kinderwens heeft. Vrouwen lijken dan ook een voorkeur te hebben voor zorgzame, welvarende mannen.

De mate waarin de man in staat is een sociaal netwerk te vormen en te onderhouden, wordt ook belangrijk gevonden door de vrouw. Een man mag bovendien enige arrogantie aan zich hebben, maar dat mag niet te sterk zijn. Als de man te arrogant is, dan komen de andere voorkeuren van de vrouw tenslotte weer in het gedrang. Tot slot zijn vrouwen erg gevoelig voor het krijgen van attenties als bloemen en cadeautjes. 

Cursus 'Seks en de evolutie' van de Open Universiteit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in