Er is een stad in Europa die iedere toerist in zijn behoeften kan voorzien. Een stad die toeristen een geweldig uitgaansleven biedt, een stad die ongekende cultuur biedt en geplaatst is op het werelderfgoed van UNESCO op meerdere fronten. Een stad waar je goedkoop en duur kan eten in ontelbaar veel restaurants, een stad met het grootste plein van europa. Een stad die volgens vele prachtige vrouwen heeft. Deze stad heet Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen.

De reis

Er zijn vele manieren om naar Krakau te reizen. Dit kan zowel per bus als per vliegtuig. Bij reis per bus dient men er rekening mee te houden dat de afstand ongeveer 1200 km is en de reistijd meer dan 13 uur bedraagd. De meest praktische en goedkoopste manier van reizen is per vliegtuig vanaf Düsseldorf of Weeze, een vliegveld 50 km voor Düsseldorf. De goedkoopste vliegmaatschappij is Ryanair waar je voor ongeveer veertig euro een retourtje kan boeken op vliegveld Weeze.

Hotel of hostel

De beste keuze bij een citytrip in Krakau is een hostel. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een hotel. Een ander bijkomend voordeel is dat de aanwezigheid van vele andere jonge reizigers zorgt voor extra gezelligheid en een echte vakantiesfeer. Daarnaast worden er vaak vele leuke uitstapjes georganiseerd vanuit het hostel waardoor deze eenvoudig te arrangeren zijn. De kosten voor een hostel variëren van vijf euro per nacht voor slechte voorzieningen tot aan twintig euro per nacht voor een hostel met de beste faciliteiten.

Cultureel / Uitstapjes

Op cultureel vlak zijn er verschillende mogelijkheden in Krakau. Zo kun je de middeleeuwse stad met de benenwagen bekijken of middels een van de vele aanwezige golfkarretjes. Het centrum, de joodse buurt, het kasteel en de fabriek van Oskar Schindler zijn mooie bezienswaardigheden. Verder is er voor ongeveer dertig euro de mogelijkheid om Auswitz en Birkenau te bezoeken waarbij tours worden geleid door Engels sprekende gidsen. Voor ongeveer dezelfde prijs is er de mogelijkheid om de zoutmijnen te bezoeken van Wieliczka. Deze voormalige zoutmijn heeft een gangenstelsel van maarliefst 200 kilometer. Een aparte bezienswaardigheid van deze zoutmijn is het sanatorium welke de overledenen van de zoutmijn herbergt en zich bevindt op een diepte van 135 meter onder de grond. Een leuk en apart uitstapje is de Crazy Tour waarbij je met een mooi gerenoveerde Trabant door communistisch Krakau toert.

Uitgaan

Indien je in een hostel verblijft, is het absoluut aan te raden een pubtour te nemen. Op deze manier leer je andere mensen kennen en is een leuke avond uit bijna gegarandeerd. Voor de rest is het rondlopen in het centrum en een club uitkiezen. Er is voor ieder wat wils en Krakau kent een grote diversiteit aan bars en clubs. De clubs zijn over het algemeen goedkoop qua prijzen en tijdens uitgaansdagen (donderdag, vrijdag, zaterdag) druk. Vraag de medewerkers van het hotel of hostel naar leuke clubs of café’s en probeer je weg te vinden door het uitgaansleven van deze uitbundige stad.

Prijzen Krakau

De prijzen in Krakau zijn over het algemeen laag te noemen. Eten in een normaal restaurant kan vanaf € 7,50. Een biertje kost tusssen de één en twee euro, waarbij je wel direct een halve liter krijgt. Een bezoek aan Krakau hoeft daarom ook niet duur te zijn. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil maar er is ongelofelijk veel te doen voor weinig geld.

Krakau is prachtig en een bezoek aan deze middeleeuwse sprookjesstad staat daarom gelijk aan een blijvende herinnering die zijn geld absoluut waard is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in