Jullie gaan binnenkort op vakantie, maar je zou eigenlijk ook graag een mooie motorrit willen maken. Enkel met de motor op vakantie gaan is niet praktisch, al is het alleen maar omdat je niet zoveel bagage mee kunt nemen. Wij geven je in dit artikel een aantal tips zodat jij ook op vakantie kunt genieten van je motorrit.

Op vakantie met meerdere personen

Ga je met meerdere personen op vakantie, bijvoorbeeld met je gezin, en kan je partner autorijden? Dan is het probleem waarschijnlijk al snel opgelost. Je partner kan in dat geval namelijk met de auto en de rest van het gezin naar de vakantiebestemming gaan, en jij gaat er met de motor heen. Het is misschien wel wat ongezellig, want jullie zijn dan niet bij elkaar, maar op die manier heb jij wel je motor bij je.

Wel is het goed om na te denken of het wel realistisch is. als jullie naar Duitsland of België op vakantie gaan is de rit niet zo lang, dat is op de motor prima te doen. Maar gaan jullie naar bijvoorbeeld Spanje toe, dan is de rit al een heel stuk langer. Je moet in dat geval bij jezelf nagaan of je het wel ziet zitten om zo’n lange motorrit te maken.

De motor mee op de aanhanger

Wanneer jullie met de auto op vakantie gaan is het ook nog een idee om de motor mee te nemen op een aanhanger. Wel moet je je ook hierbij afvragen of dit wel realistisch is. met een aanhanger kun je niet zo snel op de snelweg en dus duurt de reis automatisch langer. Ga je een autorit maken van 13 uur, dan is het misschien niet een heel goed idee dit met een aanhanger te doen.

Alleen met de motor op pad

Wil je er toch even in je eentje een paar dagen tussenuit, dan kun je dit goed op de motor doen. Bedenk je alleen van tevoren wel dat je niet veel spullen mee kunt nemen; erg veel kleding zou je dus niet bij je kunnen hebben. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de motor vooraf goed is nagekeken, dat jij je motorkleding hebt gepast om te kijken of alles nog goed zit, en uiteraard dat je al je belangrijke papieren bij je hebt.

Er zitten een aantal voordelen aan het alleen op pad gaan. Ten eerste hoef je niet met anderen rekening te houden en kun je gewoon doen wat jij wil. Wil je graag een deel van Duitsland verkennen op de motor, dan kan dat gewoon. Je bepaalt zelf waar en wanneer je stopt en waar je een overnachting pakt. Het nadeel is echter wel, dat je altijd in de open lucht bent, ongeacht het weer, en dat je niemand hebt om dingen mee te bespreken of gewoon even wat mee te eten of te drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in