In de film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain gaat een tuinkabouter op wereldreis. Zijn eigenaar ontvangt tot zijn verbazing vanaf verschillende plekken op de wereld een Polaroid-foto met zijn kabouter poserend voor een toeristische attractie.  

Gulliver

Vliegmaatschappij Easyjet heeft het idee van de reizende kabouter omgeruild voor een teddybeer. In elk vliegtuig kun je een pluchen knuffelbeertje, genaamd Gulliver, kopen. Maak vervolgens een foto van Gulliver op een leuke of gekke plek op de wereld, en stuur deze naar Easyjet.

Kies je knuffel

Je hoeft natuurlijk geen teddybeer van een vliegtuigmaatschappij te kopen. Bijna elk klein en licht knuffeldiertje is geschikt om te poseren voor bijvoorbeeld de toren van Pisa.
Houd bij het uitzoeken van je speelgoedreiziger rekening met de volgende dingen: koop twee dezelfde knuffels. Als er eentje op zijn kop een IJslandse geiser in duikt, dan heb je tenminste een reserveknuffel. Neem geen zwart knuffeltje. Donkere objecten fotograferen is lastiger, de details vallen eerder weg. Verzin een leuke naam. Zuignapjes of touwtjes met karabijnhaken zijn handig om de knuffel ergens aan vast te maken alvorens een foto te maken.

Klein beestje op avontuur

Neem je pluchen reiziger mee naar al je vakantiebestemmingen en zet hem of haar op de foto. Geef de knuffel mee aan familie en vrienden die op reis gaan en vraag of ze foto’s willen maken. Heb je een stewardess of piloot in je kennissenkring? Kijk hem of haar lief aan, vraag of ze de film Amelie gezien hebben en geef de kleine reiziger mee. (Een met Amelie bevriende stewardess nam in de film de tuinkabouter mee op reis.)

Uitwisseling

Wereldwijd zijn er inmiddels mensen die een knuffel de wereld laten over reizen. Via fora als Toyvoyagers kun je je knuffel laten logeren in bijvoorbeeld Canada, terwijl jij de knuffel van de andere persoon fotografeert in jouw stad of dorp. Je beestje reist in dat geval per post. Een licht, klein exemplaar dat in een envelop past, is daarom aan te bevelen.

Fotoalbum

Je kunt de foto’s op een weblog of webalbum plaatsen. Op Flickr vind je een aantal fotoverzamelingen van knuffelbeesten op vakantie. Kermit de Kikker voor het Sydney Opera House, een vrolijk konijntje op het Rode Plein, de knuffels komen echt overal. Waarom zou je de moeite nemen een knuffel de wereld over te laten reizen en zelf thuis te blijven? Omdat een deel van jezelf door het bekijken van de reisfoto’s toch meereist naar plekken die je anders nooit bezocht zou hebben.

World Wide W@tson / From Watson with Love (bit.ly/fromwatsonwithlove)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in