Ben je ook nog in dubio waar je vakantie dit jaar heen gaat? Misschien is Benidorm dan wel wat voor je. In dit artikel lees je meer meer over deze populaire vakantiebestemming. 

Algemeen 

De badplaats Benidorm ligt in Spanje aan de Costa Blanca en heeft een heerlijk warm klimaat. Benidorm heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar. Het is mede door het heerlijke klimaat een zeer toeristische trekpleister zowel in de zomer als de winter. Vooral in de winter komen vele senioren naar deze stad om te overwinteren. Ook in de zomer vieren vele vakantiegangers hier hun vakantie. Ze komen naar Benidorm voor het lekkere weer, restaurants, het bruisende uitgaansleven, de prachtige boulevard, de mooie brede zandstranden en het gezellige oude centrum met vele winkeltjes.

""Als je naar Benidorm gaat, kun je het beste vliegen op luchthaven Alicante (50 kilometer ten zuiden van Benidorm). Vanuit Nederland is dit iets meer dan twee uur vliegen. Natuurlijk kun je ook met de auto gaan. Je moet hiervoor een afstand afleggen van zo’n 2000 kilometer vanuit Nederland. Zeker in de zomer zijn deze routes erg druk. 

 

 

Hotels en appartementen 

Benidorm heeft vele hotels en appartementen. Aan de kust staan vele hotels en appartement die ondertussen enigszins verouderd zijn. Momenteel zijn ze bij sommige complexen bezig om een en ander te renoveren en op te knappen. De wat mooiere en moderne hotels en appartementen vind je wat verder van het centrum en de kust vandaan. Het voordeel is dat hier ook minder geluidsoverlast is doordat er minder winkeltjes en restaurants aan de directe weg liggen. Benidorm heeft zelfs het hoogste aantal wolkenkrabbers ter wereld in verhouding tot het aantal inwoners.

""

 

 

 

 

Restaurants

In Benidorm zijn vele restaurants van verschillende nationaliteiten. Er zijn zelfs Nederlandse en Belgische restaurants te vinden. Er zijn in Benidorm ook vele café’s en restaurants die gratis WiFi aanbieden. Dus als je niet zonder internet kunt, ben je in Benidorm op de juiste plek.

Attracties 

Mundomar 

Mundomar is een groot dierenpark dat uitzicht biedt op de stad. Je kunt hier vele diersoorten bewonderen. Tevens worden hier verschillende shows gegeven met zeeleeuwen, papagaaien en dolfijnen. Voor de kinderen is er ook een grote speeltuin.

Aqualandia 

Aqualandia is een groot waterpark. Het ligt naast het dierenpark Mundomar. Voor iedereen die van zwemmen en spectaculaire glijbanen houdt, is dit erg leuk om heen te gaan.

Terra Mitica

Terra Mitica is een attractiepark net buiten Benidorm. Voor iedereen die van zwieren en zwaaien houdt is een bezoek aan dit park zeker de moeite waard.

Benidorm-Palace 

Hier worden iedere avond diner-shows gegeven. Tijdens een heerlijk diner, komen er goochelaars langs je tafel en zijn er cabaretvoorstellingen te zien. Een geweldige ervaring!

Uitgaansleven

In Benidorm zijn er talloze uitgaansgelegenheden te vinden. Verschillende kroegen en discotheken bevinden zich zowel aan de boulevard als in het centrum. Je kunt hier lekker dansen op verschillende soorten muziek tot in de vroege uurtjes.

""

 

 

 

Criminaliteit 

Zoals in veel toeristische vakantiebestemmingen kun je te maken krijgen met kleine criminaliteit. Je kunt slachtoffer worden van zakkenrollers, balletje-balletje of inbraken in je hotel of appartement. Let goed op als je wordt aangesproken om iets te kopen of balletje-balletje te spelen. Wijs dit altijd af en loop door als je geen slachtoffer wilt worden van deze criminaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in