Wat zijn de belangrijkste en mooiste plekken om te zijn geweest in Australië? Lees mijn tips hieronder en zorg dat je niets mist in deze prachtige steden. De dingen die je gezien moet hebben staan hier voor jou speciaal op een rijtje:

Sydney

Het Opera Huis is een van de spots in Australië waar je geweest moet zijn. Het gebouw is heel groot en je kunt hier ook naar binnen, zonder een kaartje te moeten betalen (natuurlijk moet je voor een optreden wel een kaartje kopen). Een tour leert je meer over het Opera Huis, als je hier interesse in hebt. Om het Opera Huis heen is ook van alles te zien, zoals bijvoorbeeld de Botanic Gardens. Dit zijn mooie tuinen waar je rustig doorheen kunt lopen, om uiteindelijk in het centrum van de stad uit te komen. Hier heb je winkels voor iedereen, maakt niet uit wat je interesses zijn.

Je kunt bij het Opera Huis de ferry pakken die je naar Manly Beach brengt. Deze ferry neemt je voorbij het Opera Huis, zo kun je mooie foto's maken van jou met het Huis op de achtergrond, en je eindigt ongeveer 20 minuten later bij een dorpje met veel surfwinkels. Loop deze straat door en je komt bij Manly Beach, een prachtig strand dat vele bezoekers trekt. Hier heb je ook een kleiner strandje dat Shelly Beach heet, hier kun je barbecuen en snorkelen.

Darling Harbour
ligt niet ver van het Opera Huis vandaan. Hier heb je een heleboel restaurants, winkels en kun je je ook inschrijven om bijvoorbeeld op een boot walvissen te gaan spotten. 's Avonds is het hier heel mooi om rond te lopen, omdat dan alle lichten aan zijn en je de gebouwen van het centrum van de stad voor je uit ziet rijzen.
De Sydney Tower is een van de hoogste gebouwen van de stad. Hier kun je tegen een kleine prijs naar binnen, gaat met de lift helemaal omhoog en op de top kun je 360 graden rondlopen in een verwarmde ruimte. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad. En als je van mooie uitzichten houdt, kun je ook naar de Harbour Bridge gaan en deze beklimmen! Dit kan zowel overdag als s'nachts.
Een bekende dierentuin is de Taronga Zoo. De entree is op het moment 44 Australische Dollar. Je kunt er makkelijk een hele dag rondlopen en daarnaast heb je een prachtig uitzicht over het centrum van de stad, met het Opera Huis op de voorgrond.

Melbourne

De Great Ocean Road is iets waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben. Als je in Melbourne bent heb je wel nog een paar uur rijden voor de boeg, maar als je er dan ook bent is het zeker de moeite waard. Er zijn ook heel veel tours die je meenemen naar deze Road, dus je hoeft hier niet op eigen hachje naar toe als je dit niet wilt.
Naast de Great Ocean Road heb je Philip Island. Hier ben ik zelf met een georganiseerde tour naar toe geweest. Op Philip Island kun je meemaken hoe heel veel pinguins terugkomen aan land, na de hele dag op zee te hebben geleefd en gejaagd. Meestal zie je de eerste diertjes rond een uur of 18.00u aankomen en hierna volgen er honderden. Er zijn ook bruggetjes gebouwd over de grond waar de pinguins leven, waar je rustig overheen kunt lopen. Je mag hier GEEN foto's maken met flits.
In de stad zelf is ook veel te beleven en zie je heel veel advertenties hangen van verschillende tours die je naar een bepaalde plek kunnen brengen. Zo zag ik bijvoorbeeld nog reclame over cagediven, waarbij je kon "zwemmen" met haaien.

Cairns

Vergis je niet over dit stadje. Als je naar Cairns wilt gaan om te snorkelen of duiken in de Great Barrier Reef, dan ben je hier op de juiste plek. Wil je naar het strand, dan kun je beter nog wat meer naar het noorden reizen, want Cairns heeft alleen een lagoon, geen strand.

Whitsunday Island

Om te zwemmen, snorkelen, duiken of vliegen over Whitsunday Island, kun je het beste een hotelletje boeken in Airlee Beach. Dit is een gezellig dorpje vol met backpackers, stranden, winkels, cafe's en restaurants. Vanuit hier kun je makkelijk een zeiltrip boeken van een paar dagen voor in en rondom Whitsunday, of een helikopter vlucht over Whitsunday Island die je ook brengt naar Whitehaven Beach. Dit vond ik persoonlijk een van de mooiste plekken van Australië.

Brisbane

Naast natuurlijk weer de stad vol met winkels en uitgaansgebieden, heb je hier ook "Southbank". Dit zijn prachtig aangelegde stranden waar vooral in de zomer heel veel mensen gaan zwemmen. Je kunt ook de trein pakken naar het zuid-oosten van de stad. (neem de Cleveland line). Je stapt na ongeveer een uur uit in Cleveland en hier kun je de ferry pakken naar Stradbrooke Island. De ferry kost ongeveer 5 Australische Dollar en brengt je naar het noordelijke eiland. Je vindt hier grote stranden en mooie wandelgelegenheden. Verder heb je dichtbij Brisbane in de buurt ook Surfer's Paradise. Na ongeveer 1,5 uur met de trein te reizen ben je in de Gold Coast. Hier vind je veel surfers en een grote boulevard om te winkelen, cafe's, restaurants en het Hardrock Cafe. Als laatste kun je vanuit Brisbane ook de bus pakken naar het zuiden, richting Byron Bay. Byron staat erom bekend het hippiestadje van het land te zijn. De sfeer hier is heel relax en ook hier is de omgeving en de stranden weer heel mooi. Loop naar "The Lighthouse" en maak een foto bij het meest oosterlijke punt van het land. De reis naar Byron Bay is ongeveer 2-2,5 uur.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in