Enkele belangrijke tips voor toekomstige reizigers met als reisbestemming ''Londen''. Deze tips zijn zeer handig om je bijvoorbeeld gemakkelijker te verplaatsen naar Londen toe en in Londen zelf. Deze tekst gaat over mijn persoonlijke reiservaring naar de glorieuze stad Londen. 

'Reistips Londen: voor vertrek en ter plaatse'

De eerste dagen van juni 2012 ben ik als 18 jarige met enkele vrienden naar Londen vertrokken voor vier dagen. We kozen ervoor om met het vliegtuig te gaan in plaats van met de Eurostar omdat het vliegtuigmaatschappij Ryanair veel voordeliger was dan de Eurostar op financieel gebied. Zelf heb ik nooit met Ryaniar gevlogen of zelfs maar een stap in een vliegtuig gezet. Dus het was wel veel nieuwigheden in één keer.

Ik had op voorhand al mijn koffer gepakt maar toen mijn vriendin mijn koffer controleerde schrok ze nogal. De koffer was veel te groot voor op het vliegtuig. Dat vond ik toch wel raar, hoe kan een koffer nu te groot zijn en zeker die van mij toch niet? Mijn vriendin had tijdens het bestellen van de vliegtickets de bagage als handbagage opgeschreven. Hierdoor was de koffer 10 cm te groot en het gewicht was te zwaar.

Belangrijke tip! 

Check je handbagage voor afmetingen en gewicht voordat je vertrekt!

Nu om het probleem op te lossen gaf mijn vriendin één van haar koffers en plunderde ik verschillende kleren en accessoires eruit zodat mijn koffer minder woog. Na de koffer nogmaals te wegen en de afmetingen te checken was dat keurig in orde. Maar wat ik nog niet had gedaan en eigenlijk ook niet wist omdat ik nog nooit met een vliegtuig was weggeweest. Dat men de vloeibare producten in een klein, sluitbaar zakje moet stoppen. Deze producten moet je afgeven als je wordt gecheckt bij de douane om de procedure sneller te laten verlopen. Natuurlijk krijg je de producten terug na de controlering ervan.

Belangrijke tip!

Alle vloeibare producten worden in een klein, sluitbaar zakje gestopt + de hoeveelheid in ml mag het limiet van de vloeistoffen per persoon niet overschrijden. (Zie regels van het vliegtuigmaatschappij)

Alles was na een halfuurtje eindelijk in orde en we vertrokken naar het vliegveld in Eindhoven. Daar namen we ons vliegtuig richting Londen. Bij het arriveren in Londen was al het eerste probleem opgedoken. We hadden op voorhand tickets gekocht voor de Easybuss, maar omdat het vliegtuig te laat aankwam hadden we onze bus gemist om naar ons hotel te gaan. We moesten de volgende bus pakken en hopen dat er vier plaatsen vrij waren en dan mochten we erop. Het systeem is een beetje raar bij Easybuss. De regel bij Easybuss luidt : 'Mis je de bus vanwege bepaalde omstandigheden, dan maar hopen dat de volgende bus een paar plaatsen vrij heeft anders pech!' Ja, dat was zo leuk om te horen maar wat doen we eraan. Gelukkig waren er twee Nederlanders die zeiden dat er twee vrienden van hen niet waren meegekomen en dat we tegen een kleine vergoeding hun zetels konden overkopen. We gingen hiermee akkoord en moesten dus nu nog maar twee zetels hebben. De Easybuss kwam na een halfuur en we hadden geluk! Iedereen had plaats en we waren op weg naar ons hotel.

Belangrijke tip!

Als je een ticket bij Easybuss koopt zorg ervoor dat er tussen je vliegtuigaankomst in Londen en de aankomst van de bus genoeg tijd is als het vliegtuig te laat arriveert op het vliegveld zodat je de bus nog op tijd kunt halen.

Eindelijk na een lange dag gearriveerd in ons hotel iets buiten de stad, pakten we onze koffers uit en besloten om iets klein te eten in Londen. Mijn vriendinnen gaven al wat meer geld uit met het eten dan ik, omdat ik al op voorhand had gehoord dat Londen, één van de duurste steden was in Europa. Ik at maar een kleine hamburger en dronk een cola.

Belangrijke tip!

Wees enorm zuinig met je geld in Londen! Het geraakt snel op als je jezelf laat leiden door al het commerciële gedoe in de stad. (Na drie dagen hadden mijn vriendinnen al hun geld bijna opgemaakt aan souvenirs en kleren)

Als je buiten het centrum van de stad logeert is het heel handig om een Oysterpass Londen te gaan halen. Dit kan aan elk metrostation worden gekocht. Met dit kleine kaartje kan je met de bus of de metro de hele dag reizen.

Belangrijke tip!

Een Oysterpass is super handig voor een echte toerist of shopper in Londen!

Als je een toerist bent moet je zeker de Londonpass kopen. Hiermee kan je vele toeristische plekken bezoeken in Londen. Als je de prijs misschien te veel vind moet je alle toeristisch plekken optellen met hun entreekosten en het resultaat is dat de Londenpass stukken goedkoper is geloof mij! + Het geeft enkele voordelen zoals niet in lijn wachten voor je ticket en een leuke gids waarin veel over de toeristische plekken wordt uitgelegd met een kaart.

Dit waren enkele tips voor het reizen naar en in Londen.

 www.londonpass.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in