De Belgische stad Brugge wordt ook wel Venetië van het noorden genoemd. Deze prachtige stad staat bovendien bekend om de overheerlijke Belgische chocola. Brugge is daarom uitermate geschikt voor een romantisch weekendje weg. 

Algemeen

Brugge ligt in het Vlaams sprekende deel van België. De stad heeft monumentale panden met kleine grachtjes tussendoor, waardoor de stad iets weg van Venetië. Om de stad heen is een grote stadsmuur gebouwd die voor het grootste deel nog in goede staat is. Brugge is een overzichtelijke stad waar alle bezienswaardigheden zich vlak bij het centrum bevinden.

Bezienswaardigheden

De Grote Markt

De Grote Markt is het centrum van Brugge. Rondom dit plein staan oude pandjes met prachtige gevels. Op de Grote Markt staan veel paarden met rijtuig. Hier kunnen toeristen een rondrit maken door Brugge in een van de rijtuigen. Ook liggen veel hotels vlak bij het plein.

Choco Story

Choco Story is het chocolademuseum van Brugge. De stad staat bekend om de heerlijke Belgische chocolade. In het museum kan je alles te weten komen over deze chocola. De geschiedenis van chocola wordt hier verteld aan de hand van grote platen met jaartallen en gebeurtenissen erop. Ook kan je hier zien hoe bonbons gemaakt worden. In de hal staat een grote chocoladefontein. Hier kan je ook diverse artikelen van chocola kopen, zoals echte Belgische bonbons en chocoladerozen.

Eiermarkt

De Eiermarkt in Brugge staat bekend om het bruisende nachtleven. Hier gaan zowel jonge als oude mensen heen om uit te gaan. Vooral in de zomer is dit een heerlijke plek met vele terrasjes.

Bierbrouwerij

Behalve chocola heeft Brugge ook nog een ander bekend product: bier. In de brouwerij in Brugge wordt Brugse Zot gemaakt. Deze brouwerij kan bezocht worden, de rondleidingen zijn erg populair. Bij deze rondleiding hoort uiteraard ook het proeven van dit bijzondere bier.

Onze Lieve Vrouwekerk

De Onze Lieve Vrouwekerk is het hoogste bakstenen gebouw ter wereld en trekt daarmee echt de aandacht in Brugge. De toren van de kerk is maar liefst 122 meter hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in