Deze zomer zullen mijloenen mensen het vliegtuig pakken naar hun vakantiebestemming. Vliegen is over het algemeen een comfortabele manier van reizen, omdat je zelf vrij weinig hoeft te doen. Toch is vliegen wel een speciale manier van reizen en moet je dus met een aantal dingen rekening houden.

Verveling

De eerste keer dat je gaat vliegen is het nieuw en spannend. Het opstijgen en landen is dan fantastisch om mee te maken. Ook wanneer je al een aantal keer hebt gevlogen, kan dit nog leuk zijn om mee te maken. Maar als je eenmaal een tijdje in de lucht hangt en er niet zoveel meer gebeurt, kan vliegen heel saai worden. Zorg er daarom voor dat je genoeg bij je hebt om te doen. Houd er rekening mee dat je geen telefoon kunt gebruiken in het vliegtuig. De straling zou ervoor kunnen zorgen dat het vliegtuig neerstort. Wel kun je een boek, puzzelboekje of tijdschrift meenemen. Ook spelletjes kunnen leuk zijn. Van veel spellen bestaat er een speciale reiseditie, een kleine, compacte uitvoering van het spel.

Bewegen

In het vliegtuig is de kans op trombose vele malen hoger dan op de grond. Trombose valt gemakkelijk te voorkomen door het bewegen van je benen. Sowieso is dit handig om te doen, omdat je na een paar uur stilzitten snel last krijgt van je spieren. Je kunt je spieren soepel houden door je hielen op de grond te plaatsen en je tenen naar boven te bewegen. Vervolgens laat je ze weer zakken. Je schouders kun je losmaken door ze naar boven, beneden, links en rechts te bewegen. Natuurlijk is het ook altijd verstandig om een stukje te lopen. Kies hier wel een geschikt moment voor uit. Wanneer de stewardess net langskomt met haar karretje, zal ze niet blij zijn als je net op dat moment het gangpad blokkeert.

Alcohol en caffeïne

Het is heel verleidelijk om in het vliegtuig alcohol of caffeïne te nuttigen. Tenslotte geeft alcohol een echt vakantiegevoel en vinden veel mensen het heerlijk om een kopje koffie te drinken nadat ze om drie uur ’s nachts zijn opgestaan om hun vliegtuig te halen. Alcohol en caffeïne kunnen echter wel eens een andere werking hebben hoog in de lucht. Bovendien zorgt de lucht in het vliegtuig ervoor dat je snel uitdroogt. Door alcohol en caffeïne droog je alleen nog maar sneller uit. Laat deze drankjes dus even staan tot je weer veilig op de grond bent. 

Oorpijn

Door het verschil in luchtdruk hebben veel mensen last van oorpijn bij het opstijgen of landen. Wanneer je verkouden bent, kan de pijn verergeren. Om de pijn te verminderen kun je neusspray gebruiken vlak voor het opstijgen en het landen. Dit vermindert de druk op je oren. Ook kauwgom kan helpen. Doordat je steeds aan het kauwen bent, wordt de druk op je oren minder. Wanneer niks helpt tegen de pijn, kun je eventueel ook pijnstillers innemen.

http://www.kiesjevliegreis.nl/reisvoorbereiding/ontspannen-en-veilig-vliegen.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in