Een inloopdouche is niet meer weg te denken uit de moderne badkamer, maar wat is nu precies de beste manier om zo’n inloopdouche te plaatsen: op een douchebak of direct op de tegelvloer? Een juiste manier is er niet, beiden hebben voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

Inloopdouche met douchebak

Een inloopdouche op een douchebak plaatsen is doorgaans de meest praktische keuze. De douchebak is namelijk zo ontworpen dat er precies genoeg afschot is om het water weg te laten lopen naar het daarvoor bestemde putje in de douchebak, om het via de afvoer eronder, door de sifon uiteindelijk weg te laten lopen. Bovendien verkleind dit het risico op een waterballet in de rest van de badkamer: het water blijft netjes in de douchebak.

Daarentegen vergt zo’n douchebak wel behoorlijk wat (schoonmaak)onderhoud, zowel aan de buitenzijde als onder de douchebak zelf. Als je de douchebak niet goed schoonhoudt, kunnen er namelijk lekken of verstoppingen ontstaan. Bovendien loopt een douchebak niet vloeiend over vanaf de badkamervloer. Dit vinden veel mensen minder mooi ogen dan een inloopdouche op een tegelvloer. Echter zijn er tegenwoordig ook speciale lage douchebakken te verkrijgen. Deze zijn vaak maar enkele centimeters hoog, waardoor ze minder in het oog springen dan de hogere modellen.

Inloopdouche op tegelvloer

Esthetisch gezien heeft een inloopdouche die direct wordt geplaatst op de tegelvloer dan ook bij de meeste mensen de voorkeur. Het is mooi als de zorgvuldig uitgekozen vloertegels vloeiend over kunnen lopen in de inloopdouche. Houd er echter wel rekening mee dat je deze vloertegels met voldoende afschot legt richting de achterwand van de inloopdouche. Bevestig daar vervolgens een bij voorkeur brede douchegoot. Zo kan het water goed weglopen en voorkom je dat het in de rest van de badkamer terecht komt.

Desalniettemin zal de tegelvloer alsnog tot meer opspattend water leiden dan een douchebak. Om de vloertegels te beschermen, zul je dan ook na iedere douche de vloer goed schoon moeten maken met een trekker of handdoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in