Heb je geen zin om met de bus of met het vliegtuig op vakantie te gaan? Of heb je er gewoon behoefte aan om je eigen land eens beter te leren kennen? Ga dan naar Zuid-Limburg en geniet van de heuvels en de rust!

Heuvelland

Ontdekt het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland tijdens een toer door het bijzondere landschap. Bezoek het mooie Epen en geniet van een lekker ijsje onderaan in het dorp. Daar staat met mooi weer steevast een ijskraam, waar aan lange rijen mensen alle soorten ijs en fruit verkocht wordt.
Ook erg mooi is het welbekende Vaals, waar zich het Drielandenpunt bevindt. Het uitzicht vanaf het hoogste punt van Nederland is immens, maar ook tijdens de rit omhoog en omlaag is het genieten van het heuvelland waarop je uitkijkt. Eenmaal boven is het ook erg leuk om het doolhof in te gaan en om de toren te beklimmen van waar het uitzicht geweldig is.

""

Drie landen

Op het hoogste punt van Nederland kun je direct kennismaken met onze buren. Zowel de grens met België als die met Duitsland bevindt zich op de heuvel in Vaals. Een bezoekje aan een of beide buren is de moeite waard. Een dagje Aken of Luik biedt legio mogelijkheden tot het opsnuiven van heel wat cultuur.

Fietsen

Zuid-Limburg biedt de perfecte omgeving voor fervente fietsers. Zowel fanatieke wielrenners als dagjesmensen kunnen er prima op de fiets vertoeven. Denk er aan dat je nogal wat heuvels op moet, maar uiteindelijk ga je natuurlijk ook weer altijd bergaf. Bovendien is het op de fiets een stuk luchtiger om van het uitzicht te genieten dan vanuit de auto.

Dierentuin

In Kerkrade kun je naar GaiaPark Kerkrade Zoo, het dierenpark dat verkozen is tot de leukste dierentuin van Nederland. Hier vind je zowel gorilla’s als giraffes en zelfs neushoorns. Het is een park voor jong en oud. De dieren bevinden zich bovendien in een prachtige omgeving die geheel op hen is aangepast. De bomen, stenen en paden zijn allemaal in ‘gaia sfeer’.

Dagje naar de stad

Heb je zin om te shoppen of om in de stad op een terrasje te gaan zitten? Ga dan naar Maastricht, Heerlen of Sittard. Iedere stad heeft een heel eigen stijl en sfeer. Maastricht heeft prachtige bouwwerken en natuurlijk de Maas. Heerlen bevindt zich in een culturele lente – er gebeurt veel in het theater en in poppodia. In Sittard is het heel leuk om op de markt een terrasje te pakken en vervolgens lekker te gaan shoppen. 

Even bijkomen

Tot slot kun je bij Thermae 2000 heerlijk bijkomen van je vakantie. Geniet van de fijne sauna’s en de zwembaden, zowel binnen als buiten. Hier kom je prima tot rust, vooral als je op de ligbedden in de tuin plaatsneemt en uitkijkt over het prachtige heuvelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in