Dat er ieder jaar de prachtigste kerstmarkten gehouden worden in Nederland en Duitsland is bij de meeste mensen wel bekend. Maar ook Belgie weet een aantal steden tijdens de kerstperiode om te toveren tot ware kerstparadijzen! In welke steden zijn dan de populairste en mooiste kerstmarkten van Belgie te vinden?

Kerstmarkt Antwerpen

"Antwerpen"

Net over de Belgische grens vind je een van de mooiste kerstmarkten van Belgie, in Antwerpen wel te verstaan! De kerstmarkt begint op het Steenplein, een groot plein aan de rivier de schelde. Op dit plein staat een enorm reuzenrad en een ijsbaan met een gezellige bar waar je tegoed kunt doen aan warme chocomel en gluhwein. Ook staan er al verschillende kraampjes met de mooiste kerstspulletjes, maar ook kraampjes met vlaamse frietjes of oliebollen zijn hier te vinden.

Vanaf het Steenplein loop je zo het centrum in langs de gezelligste kraampjes en winkeltjes. Gevels zijn prachtig verlicht en de kerk op de Grote Markt is toch wel het pronkstuk van de stad tijdens de kerst! Samen met alle gezellige chaletjes wordt het een schitterend geheel waar je naar hartelust kunt kerstshoppen.

Groenplaats Antwerpen

Ook op de Groenplaats is een kerstmarkt, de Groenplaats wordt helemaal omgetoverd tot een waar kerstdorp. Kortom, Antwerpen is echt de 'place to be'  als het gaat om kerstmarkten in Belgie! De kerstmarkt in Antwerpen vindt in 2013 plaats van 7 tot en met 31 december. De ijsbaan en de kerstmarkt op het Steenplein blijven echter staan tot 5 januari 2014! De toegang voor deze kerstmarkten is gratis.

Kerstmarkt Brugge

"Brugge_kerstmarkt"

Ook in Brugge, de stad die ook wel Belgisch Venetië genoemd wordt, wordt ieder jaar een kerstmarkt gehouden. Brugge is op zich al een sprookjesachtige stad met alle watertjes en gondels. In de kerstperiode krijgt Brugge nog net dat beetje extra sfeer! De kerstmarkt in Brugge is niet groot, op de Grote Markt staat een grote ijsbaan met daaromheen gezellige kerstkraampjes met winterse lekkernijen, warme chocomel, gluhwein, glazen kerstballen, houtsnijwerkjes en ga zo maar door. 
De kerstmarkt in Brugge kan je het best bezoeken in combinatie met bijvoorbeeld een dagje winkelen, op de kerstmarkt alleen kan je je niet heel de dag vermaken.

Sneeuwfestival en  ijs sculpturenfestival

Elders in de stad (op loopafstand van de kerstmarkt) is ieder jaar een sneeuw- ijssculpturenfestival. Dit is absoluut het bezoeken waard! De mooiste creaties van ijs zijn hier als een kerstdorp opgebouwd, werkelijk schitterend! Dit festival is erg druk bezocht dus een lange wachtrij is niet te voorkomen. 

De kerstmarkt in Brugge vindt in 2013 plaats van 24 november tot en met 2 januari 2014. De toegang voor de kerstmarkt is gratis.
Het sneeuw- en ijssculpturenfestival is van 22 november 2013 tot en met 5 januari 2014.
De toegang bedraagt  € 13,- voor volwassenen.
Kinderen tot 4 jaar komen gratis binnen.
Studenten, Senioren (60+) en rolstoelgebruikers betalen € 11,-

Kerstmarkt Brussel

"Brussel_kerstmarkt"

De kerstmarkt in Brussel begint op de Grote Markt. Hier staat een enorme, prachtig versierde kerstboom en een levensgrote kerstal wat de Grote Markt echt een sprookjesachtige uitstraling geeft. Vanuit hieruit gaat de kerstmarkt met kraampjes met de mooiste kerstspulletjes verder richting de Vismarkt en het St. Katelijnenplein. Maar liefst 240 kerstkraampjes vind je hier dus je kunt hier uren rondslenteren en snuffelen. Tussendoor warm je weer even lekker op met een kop warme chocomel of poffertjes.
Ook een enorm reuzenrad en een grote ijsbaan ontbreken natuurlijk niet op deze prachtige kerstmarkt. 

De kerstmarkt in Brussel vindt in 2013 plaats van 29 november tot en met 5 januari 2014. De toegang voor de kerstmarkt is gratis.

Kerstmarkt Luik

"Sleepiste_Luik"

De kerstmarkt in Luik is 1 van de grootste kerstmarkten van België. HIer vind je maar liefst 200 houten kersthuisjes met de mooiste spulletjes zoals mondgeblazen kerstballen, houtsnijwerkjes, heerlijk warme versnaperingen en natuurlijk de leukste cadeaus voor onder de boom. 
De kerstmarkt in Luik is verdeeld over 2 pleinen, op een derde plein staat een grote ijsbaan. Maar wat deze kerstmarkt nog leuker maakt is een echte sleepiste van maar liefst 10 meter hoog! Sleeën zijn volop verkrijgbaar zodat iedereen heerlijk kan glijden!

De kerstmarkt in Luik vindt in 2013 plaats van 29 november tot en met 30 december. De toegang voor de kerstmarkt is gratis.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in