Reizen is een ontzettend leuke bezigheid maar kan helaas ook veel stress met zich meebrengen. Een van de zaken die erg stressvol kan zijn, is het vervoer van en naar het vliegveld. Vaak helpt een goede voorbereiding stress voorkomen om zo meer van je vakantie te kunnen genieten. Hieronder volgt een uitleg hoe je van de luchthaven Stockholm Skavsta naar Stockholm Centrum kunt reizen.

Luchthaven Skavsta

Ryanair is de luchtvaartmaatschappij die de meeste vluchten uitvoert op Skavsta. Ze noemen de luchthaven; Stockholm Skavsta. De luchthaven is echter gelegen in Nyköping. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar Stockholm Centrum afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Vervoer:
Er is eigenlijk maar één goede, betaalbare manier om van Skavsta naar Stockholm Centrum te gaan; en dat is met de bus. De organisatie die dat regelt is genaamd: Flygbussarna.  

Kaartjes:
Er zijn twee mogelijkheden om aan kaartjes te komen.  Bij aankomst op de luchthaven kun je ze via de kaartautomaat aanschaffen. De kaartjesautomaat bevinden zich in de hal waar je de bagage kunt ophalen maar ook nadat je de douane bent gepasseerd. Er zijn echter maar een klein aantal kaartautomaten en de rij is soms erg lang, waardoor je het risico loopt om de eerste bus te missen. De kaartjes zijn ook online te boeken met je credit card via de website: www.flygbussarna.se. De website is in verschillende talen te lezen. Helaas niet in het Nederlands maar wel onder andere in het Engels.

Kosten:
De kosten voor een retourticket voor volwassenen zijn: SEK 248. Maximaal 2 kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee met een betalende volwassenen. Een retourticket voor de leeftijdscategorie 12 t/m 25 jaar kost SEK 218. Een retourticket is geldig gedurende 3 maanden in willekeurige richting.

Waar bevind zich de bus:
Wanneer je de (eventuele) bagage hebt opgehaald en in het bezit bent van een kaartje is het niet moeilijk de bus te vinden.  Skavsta is een kleine luchthaven en zodra je buiten komt zie je meteen de parkeerplaats voor de bussen. Vaak staat de bus al te wachten. Kijk wel even goed of je de goede bus hebt er gaan namelijk ook bussen naar andere steden in de omgeving. Indien je het niet zeker weet kun je het navragen bij de controleur van de kaartjes die altijd Engels spreekt. Je bagage mag je vaak niet mee de bus innemen en zul je in het ruim onder de bus moeten plaatsen.

Tijdtabel:
Over het algemeen gaat de bus elk half uur, vanaf het moment dat de luchthaven open is tot het moment dat de laatste vlucht is geweest. Echter als ze veel verkeer verwachten en ze hebben de capaciteit zetten ze extra bussen in waardoor ze elk kwartier gaan. Er is alleen geen garantie dat ze dat altijd kunnen vandaar dat het ook niet op de site vermeld staat. Op de websiten van flygbussarna kun je een tabel vinden met de actuele vertrektijden van de bus.

De terugweg:
Vanaf het centraal station (daar waar je aankomt) vertrekken de bussen ook weer richting de luchthaven Skavsta. Er staan duidelijke aanwijsborden die aangeven van welke gate de bus naar Skavsta vertrekt. De bus vertrekt elk half uur. Zorg dat je op tijd bent aangezien de rijen erg lang kunnen zijn.  Ook hier geldt dat ze vaak extra bussen inzetten als de rijen zo lang zijn dat ze vermoeden dat het niet in 1 bus past. Je kunt er echter niet 100% vanuit gaan.

www.flygbussarna.se

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in