De meeste mensen kennen Mallorca van de mooie stranden. Maar naast de strakblauwe zee heeft dit Spaanse eiland ook een andere kant. Je kunt er namelijk prachtig wandelen! Midden door het eiland loopt het “Tramuntana gebergte” dat uitzicht geeft op zowel de zee als valleien van het binnenland. Je kunt zelfs helemaal van het noorden van het eiland naar het zuiden lopen. Over deze tocht doe je 10 dagen, onderweg kun je overnachten in één van de vele kloosters of berghutten. Hou er wel rekening mee dat je deze vooruit boekt, het is namelijk erg populair!

Bewonder het klooster van LLuc

Het meest bekende klooster van Mallorca is LLuc. Het ligt in een prachtige vallei omringt door groene bergen. Je kunt er overnachten voor slechts een paar tientjes. Verwacht er dan niet te veel van, uiteraard zijn het sobere klooster kamers. Vanaf het klooster kun je mooie wandelingen maken. Zo zijn er grotten die je te voet kunt bezoeken, ook is er een mooie uitkijk over de vallei. Mensen komen hier dan ook om uit te rusten en te genieten van de natuur. Het is de perfecte plek om bij te komen.

Het Cuber meer

Het meer is het enige zoetwatermeer en voorziet het hele eiland van schoon drinkwater. Daarom mag er niet in gezwommen worden. Het turquoise gekleurde water geeft wel een schitterend plaatje. Vanaf het meer bestaan er meerdere wandelroutes die leiden naar onder andere de één na hoogste top van Mallorca (Puig de Masanella). De hoogste berg van Mallorca (Puig Major) is 1436 meter hoog. Helaas mag deze niet beklommen worden, het is namelijk militair terrein van het Amerikaanse leger. Vanaf de omringende bergen heb je een schitterend uitzicht over de vallei aan de ene kant, en de zee aan de andere.

Wandel lang de kust van Cala Deia

Cala Deia is een oud visser plaatsje aan de westkust van Mallorca. De route die je met de auto aflegt om er te komen is op zichzelf al adembenemend. In de zomermaanden kun je in deze baai zwemmen en is het enige cafétje dat het spookdorpje kent ook open. Er loopt een hele mooie wandelroute langs de kliffen. Zorg wel dat je goede wandelschoenen hebt, de paden kunnen namelijk steil zijn. Het mooie aan deze wandeling is dat je de hele tocht uitzicht hebt over de zee.

Doe een dag tochtje vanaf Valldemosa

Valldemosa is waarschijnlijk één van de meest fotogenieke plaatsjes van het eiland. De straten en gebouwen zijn allemaal nog in oude stijl en het is heel goed onderhouden. De bekende componist Chopin heeft hier zelfs een tijdje gewoond.

Je kunt de dag starten door hier op het plein een heerlijk kopje koffie te drinken met een ensaimada (typisch Mallorquins gebakje). Vanaf hier lopen er een hele boel wandelroutes, het eerste stuk is redelijk steil maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard. Waar ga jij dus voor je volgende vakantie naartoe?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in