In de maand januari is de motivatie om te sporten soms ver te zoeken. De winter lijkt eindeloos, donker en koud. En hoewel het averechts lijkt geeft sporten je juist dat extra beetje energie om de wintermaanden door te komen! Daarnaast is het ook nog eens goed voor je bloedsomloop zodat je het niet zo koud hebt. Na de feestdagen is het ook fijn om je gezonde leefstijl weer op te pakken. We weten allemaal hoe goed sporten voor ons is, daarom wat tips om er ook in de wintermaanden plezier aan te beleven!

Ga een cursus wandklimmen doen!

De sportschool kennen we allemaal wel. Maar het is ook leuk om een keer iets nieuws te proberen toch? Een cursus wandklimmen doe je al voor 100 euro. Hierin leer je het materiaal kennen, hoe je je partner moet zekeren, en uiteraard klimmen! Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat. Het is een echte partnetsport dus leuk om samen met een vriend(in) te gaan doen. En als het je bevalt kun je alvast trainen om in de zomermaanden in de Alpen te gaan klimmen!

Spinning in het donker; Rocycle!

Dit is een trend die is overgewaaid uit de VS. Het is meer dan spinning; je traint je hele lichaam! Ook gebruik je kleine gewichtjes voor je armen en moet je tussendoor push ups doen. Ja, dat allemaal op een fitness fiets! Maar maak je geen zorgen, een instructeur loodst je erdoorheen; “Kom op je kunt het, die berg op!”
En het fijne is, niemand ziet je bezwete hoofd! Want behalve wat kaarslicht doe je deze sport in het donker! Met de muziek keihard aan word je hier echt vrolijk van. Probeer daarom eens een proefles met de “classpass”.

Hot yoga

In de wintermaanden hebben we allemaal behoefte aan wat warmte. Het idee om naar buiten te moeten om te sporten geeft ons des te meer reden om lekker binnen bij de verwarming te blijven. Niet met bikram oftewel hot yoga! Dit doe je namelijk in een ruimte met temperaturen tussen de 38 en 40 graden! De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je spieren warmer zijn; dit bevordert de flexibiliteit. Daarnaast is het goed voor je hartslag en bloedcirculatie. Je beoefent in deze warmte zo’n 26 yoga houdingen en twee ademhalingsoefeningen.

Lekker schaatsen

Hoe voor de hand liggend het ook is, het is wel de sport van ons koude kikkerlandje. Meestal schaatsen wij puur voor de recreatie met vrienden en familie. Maar het is ook een ware work-out. Vooral wanneer je de techniek onder de knie hebt is het leuk om op de schaatsbaan pootje over te oefenen. Uiteraard kun je ook een cursus volgen of je zelfs inschrijven bij een schaatsverening. Een leuke bijkomstigheid; je krijgt er mooie gespierde benen van! Na je work-out kun je zorgeloos genieten van een warme beker chocolademelk. Zo kom je de winter wel gezond door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in